Страдате от разширени пори? Ето как да се погрижите за лицето си!

52137
Страдате от разширени пори? Ето как да се погрижите за лицето си!
Страдате от разширени пори? Ето как да се погрижите за лицето си!

Почти всеки е страдал от разширени пори. Това е проблем не само на хората с мазна кожа, но и на хората с мазна Т-зона. В някои случаи, в твърде разширените пори се натрупват мръсотия и прах.

Всички козметични продукти за ограничаването на разширените пори невинаги са ефективни и хората с този проблем започват да го осъзнават. Въпреки, че традиционната козметика не може да се справи, има един домашен лек за стесняването на порите и той работи като на магия.

Просто трябва да използвате няколко съставки и те ще ви помогнат да кажете сбогом на разширените пори.

  1. Лимонов сок и яйчен белтък.

В една чаша се смесват два белтъка и няколко капки лимонов сок. Трябва да получите гъста паста и да я нанесете върху лицето. Пастата трябва да действа в продължение на 15 или 20 минути. След това я измийте. Тази маска ще ви помогне да премахнете всички мъртви кожни клетки и мастния слой по лицето си и ще свиете порите.

  1. Лимонов сок и домат.

Вземете два домата и ги направете на пюре. Добавете няколко капки лимонов сок и разбъркайте, докато се получи гъста паста. Нанесете пастата върху кожата, като обърнете внимание най-вече на засегнатите участъци. Оставете за около 15-20 минути и изплакнете. Заради киселината в лимона и доматите, масленият слой върху лицето ще бъде премахнат, а кожата ще се регенерира.

  1. Краставица, розова вода и лимон.
Реклама
loading...

Това е мощна комбинация, която ще ви помогне да премахнете разширените пори по кожата. Първо, почистете с краставицата и оставете месестата част. Вземете една чаена лъжичка розова вода и 3-4 капки лимонов сок и приложете сместа върху лицето си. Оставете да престои около 15 минути. Сместа трябва напълно да изсъхне. След това изплакнете лицето си старателно. Кожата ви ще бъде мека и еластична, а порите ще се свият.

  1. Лимон и ананас.

Смесете 2 супени лъжици сок от ананас с няколко капки лимонов сок. Вземете една кърпа, накиснете я в сместа и я сложете на лицето си. Оставете да престои около 10 минути и изплакнете. Ананасът съдържа голям брой ензими и е чудесен инструмент за намаляване на разширените пори. Лимоновият сок също има стягащ ефект заради киселинността си.

Вижте още: Отвара от билки за укрепване на кръвоносните съдове: Уникална е!

  1. Лимон и бадем.

Отделете няколко бадема, накиснете ги във вода и ги оставете така през нощта. На сутринта смелете бадемите и ги направите паста. Към пастата добавете една чаена лъжичка лимонов сок и разбъркайте. Нанесете върху лицето и оставете да действа за около 20-25 минути. След това измийте. Ще забележите, че порите са станали по-малки.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ