Как да премахнете акнето и черните точки завинаги?

23051
Как да премахнете акнето и черните точки завинаги?
Как да премахнете акнето и черните точки завинаги?

Акнето се дели на две категории: пъпки и черни точки. То засяга хора на всякаква възраст и от двата пола. Повече от 85% от юношите и младите хора и около 35-40% от възрастното население страдат от акне. През последните десет години средната възраст на хората, които страдат от акне, се е увеличила от 20,5 до 26,5 години.

Акнето възниква поради възпаление, причинено от твърде много себум, който запушва порите на кожата. Клетките на мастните жлези и мъртвите кожни клетки, известни като корнеоцити, се натрупват в порите и следователно мазният материал се превръща в бавно растящи бактерии, които причиняват акнето.

Да се отървете от този проблем за една нощ, е невъзможно. Почистващите козметични средства могат само да помогнат за почистване на порите и фоликулите на лицето и да предотвратят появата на акне и черни точки.

Вижте още: Отвара от билки за укрепване на кръвоносните съдове: Уникална е!

С помощта на маска от яйце и лимон, можете също да почистите порите и да намалите акнето.

Реклама
loading...

Лимоновият сок е мощен инструмент в елиминирането на мазнините и бактериите, почиства кожата от черните точки и стяга порите. Белтъците също стягат кожата. Използвайте яйчен белтък и една чаена лъжичка пресен лимонов сок. Нанесете сместа върху лицето си и оставете за 20-25 минути. Когато маската изсъхне, я премахнете, а след това нанесете овлажняващ крем. Това средство върши чудеса!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ