Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!

9162
Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!
Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!

Коя ли е ядката на този плод, която е обичана от хиляди хора в целия свят?

В магазините днес, можете да намерите разнообразие от продукти от екзотични страни. Но много малко хора знаят как те растат и как изглеждат първоначално в природата!

Затова решихме да ви запознаем с нещо необичайно. Обърнете внимание на продукта от снимката! Можете ли да познаете какво е това? Има го във всеки магазин!

Това растение е изключително полезното кашу. Плодовете на кашуто са в червен или жълт. Под тях се крие малко стипчива и кисела сърцевина. Този плод се нарича още “ябълково кашу”. То се използва при приготвянето на желета, конфитюри, сокове и дори алкохолни напитки.

Реклама
loading...

Реално това, което ние ядем, се развива само в края на дръжката на същия този плод. Ядката е покрита със зеленикава черупка. Под нея е ядливата ядка.

Защо не продават кашуто в черупката му?

Черупката, която покрива ядката, е много отровна. Веществото, съдържащо се в нея, е силен дразнител. След допир кожата образува болезнени изгаряния и мехури, а ако маслото навлезе в тялото, може да бъде смъртоносно. Не звучи твърде апетитно, нали?

Но не се страхувайте. Кашуто, което се продава в магазина не е сурово. Преди опаковане кашуто се обработва до пълното изпаряване на токсичните вещества.

Вижте още: Как влияе една обикновена глава лук на човешкия мозък?

Кашу – това е един много полезен продукт, но ние трябва да знаем, че трябва да се използва много внимателно. Тази ядка съдържа много калории и е силен алерген.

Тази интересна информация за това как продуктът изглежда преди прибирането на реколтата, не трябва да се приема с лека ръка. Така че веднага я споделете с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ