Ето защо трябва да изключите Wi-Fi рутера си през нощта!

Ето защо трябва да изключите Wi-Fi рутера си през нощта!
Ето защо трябва да изключите Wi-Fi рутера си през нощта!

Основният аргумент на това твърдение е факта, че Wi-Fi рутерът произвежда радиация.

Новите технологии са променили света и са разширили нашата способност за комуникация, работа, развлечения, както и за още други практични неща, за които можем само да мечтаем! Много важна роля в живота ни заема и безжичната интернет връзка, която ни дава достъп до най-различни полезни инструменти.

Wi-Fi връзката се превърна в незаменим елемент в нашите домове, на работното място, в образователните институции и на други места, където е важно да поддържаме контакт с външния свят.

За съжаление, безжичният интернет има някои недостатъци, за които по-голямата част от хората не знаят. По-специално, той може да има негативно влияние върху здравето ни.

В тази статия ще ви разкажем повече за това защо Wi-Fi връзката може да се счита за опасна и как да се сведем до минимум рисковете от използването й.

Защо технологията Wi-Fi може да бъде опасна?

Въпреки че в медиите непрекъснато се говори за опасността от радиация, излъчвана от мобилните телефони и другите електронни устройства, много хора пренебрегват тези предупреждения или все още не са достатъчно информирани.

Тази технология се използва от човека вече повече от десетилетие, но реално е необходимо повече време, за да се установи как точно тя се отразява на човешкия организъм. Според няколко изследвания, анализирали влиянието на електромагнитните вълни върху мозъчната дейност и човешкото здраве, има основание да се счита, че безжичният интернет и неговата радиация могат да причинят рак и други сериозни заболявания.

В доклада с публичен достъп, известен като “Bioiniciative”, се посочва, че около две хиляди международни проучвания съобщават за вредното въздействие от продължителното излагане на електромагнитното излъчване върху организма и образуването на тумори в него.

Освен това радиацията може да предизвика главоболие, мигрена, нарушения на съня и хиперактивност. Хората, които използват Wi-Fi трябва да спазват стриктно препоръката да намалят въздействието от неблагоприятните радиационни ефекти върху тялото.

Безпокойство буди и факта, че децата, които са особено податливи на увреждания поради процеса си на развитие, ежедневно са изложени на въздействието на същата тази радиация.

Помислете за това, че страни като Великобритания, Франция и Швеция, са започнали да “почистват” маршрутите с Wi-Fi връзка, по които се движат деца като училища, музеи, библиотеки и други обществени места, за да намалят въздействието на технологията върху здравето на подрастващите.

Ето как можем да намалим отрицателното въздействие от използването на Wi-Fi рутер?

  • Изключвайте рутера през нощта или когато никой не го използва.
  • Ако рутерът е в кухнята или в спалнята, се опитайте да го преместите в по-малко посещавано място.
  • Помислете за използване на кабелна мрежа, дори и по телефона. Безжичният мобилен интернет е много по-удобен, но радиационният му ефект причинява много вреди на здравето.
  • Използвайте мобилни телефони и компютри в определено време. Не ги дръжте в стаята си.
  • Прекарвайте повече време на открито, правете упражнения и прочетете книгата си на хартиен носител.

За съжаление, е невъзможно да разберете със сигурност кога точно сте изложени на радиация. В допълнение, електромагнитното замърсяване на света продължава да расте и ние все още не знаем до къде ще стигне неговото ниво до няколко години.

В страни като САЩ и Япония, учените са се опитали да разработят друг тип технология, която да не включва използването на електромагнитни вълни.

Вижте още: Милиони хора ядат ядката на този плод всеки ден!

Според предварителните оценки ще отнеме около 30 години, за да се предупредят всички хора на планетата за влиянието, което тези устройства имат върху човешкото тяло.

Всеки от нас може да намали вредното въздействие на технологиите върху тялото си и тялото на хората, които обича. Ние трябва да бъдем отговорни и внимателни към новите технологии.

Не забравяйте: въпреки че безжичният интернет е много удобен, той може да бъде опасен за здравето. Намерете баланс!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ