Ето защо аз вече не мия тоалетната! Съветвам всички и те да…

Ето защо аз вече не мия тоалетната! Съветвам всички и те да...
Ето защо аз вече не мия тоалетната! Съветвам всички и те да...

За да предотвратите разпространението на вредни бактерии в тоалетната, както и да икономисате количеството вода, което се оттича в нея, спестовните хора препоръчват да пускате водата възможно най-малко. За да успеете да направите това, те дават няколко ефективни съвети: Не изхвърляйте отпадъците от храна в тоалетна чиния, не изхвърляйте предмети от личната хигиена, не измивайте урината.

Как да спестите вода?

Не много чистоплътни хора предлагат своето решение на проблема: „Аз не се мия с вода, а с урината от тоалетната“. Те твърдят, че урината е стерилно вещество, което няма да навреди на човека, ако бъде съхранявана няколко часа във водосточната тръба. Това е вярно: урината на един здрав човек е стерилна! Но какво да кажем за грубата миризма в тоалетната?

Мъжете, които са приятели с водопровода, могат да направят специален отвод за изтичане на отпадните води от мивката директно в тоалетното казанче. Този метод е идеален за собствениците на комбинирана баня.

Също така, за да се спести вода, се препоръчва да се използва малък флъш бутон на тоалетното казанче (когато има два бутона). Ако казанчето е оборудвано само с един бутон, опитайте да го натискате по-слабо.

За да поддържате перфектна чистота в тоалетната, се възползвайте от нашите полезни препоръки.

Хигиена в тоалетната

Предотвратете разпространението на микроби!

Малко хора мислят за това какво се случва след нормалното пускане на водата в тоалетната. Последствията са следните: бактерии, които са част от нашите изпражнения (Ешерихия коли, Стафилококи и много други) летят на разстояние от около 3 метра!

Ако сте собственик на комбинирана баня, е полезно да знаете, че тези бактерии се пренасят на предмети от личната хигиена като четка за зъби, самобръсначка и кърпа.

За да се предпазите от излагане на вредните бактерии, винаги затваряйте капака на тоалетната, когато пускате водата! Вие също трябва да почиствате четката си за зъби и самобръсначката.

Вижте още: Плодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!

Отървете се от ръждата!

Използвайте оцет и йод. Затоплете 200 грама оцет до температура от 40-50 градуса, след това добавете 1 чаена лъжичка йоден разтвор. Нанесете сместа върху мръсотията, а остатъците от нея излейте в тоалетната. Оставете я да действа в продължение на 1 нощ.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ