Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!

8059
Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!
Чесънът ще преобрази прозореца ви! Вижте как!

Повечето хора вероятно ще се съгласят, че чесънът е вкусна съставка, която може да добави нов аромат на храната. Също така той е една здравословна подправка, която е изключително полезна за организма.

Но знаете ли, че чесънът има и други приложения освен в кухнята? Ако някога сте разрязвали чесън, сте забелязали, че той оставя лепкав слой върху ножа и ръцете ви.

Това съединение е захароза (известно още като “фруктан”), което се съдържа в чесъна във висока концентрация. Образува се нещо като природно лепило, което има много практични приложения у дома.

Вие наистина можете да запълните пукнатините в стъклото с помощта на чесън!

Просто вземете една скилидка и я срежете по средата. Сега леко разтривайте отрязаната страна върху пукнатината и избършете излишния сок с хартиена кърпа. Можете да видите, че всички малки пукнатини ще се запълнят с натуралното чесново лепило и така ще попречи на пукнатините да се разширят в бъдеще. Можете дори да използвате този трик на предното стъкло на колата, ако то е било пукнато.

Реклама
loading...

Вижте още: Плодовете и зеленчуците могат да останат свежи няколко месеца! Ето как!

В този случай, чесънът не е професионално решение на проблема, но ще предпази пукнатината да не се влоши, докато успеете да отидете до сервиза.

Както разбирате, това е една добра причина да имате няколко глави чесън у дома, които можете да използвате не само за готвене. Сложете и малко чесън в жабката на колата – няма да ви бъде излишен. Умна идея, нали така?

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ