Паяжината има невероятни лечебни свойства! Вижте кои са те!

39516
Паяжината има невероятни лечебни свойства! Вижте кои са те!
Паяжината има невероятни лечебни свойства! Вижте кои са те!

Знаете ли, че паяжината, която паякът така усилено плете, има лечебни свойства? Това е един уникален природен лек за бързо и ефективно лечение на всякакви гнойни и трудно зарастващи рани – от порязвания до ухапвания. Освен това лечението е ефективно дори при тежки заболявания и в случаи, когато антибиотиците не помагат.

Ако приложите паяжината върху раната си, тя ще спре кървенето.

Болката в ухото може да се успокои, ако приложете предварително преварено розово масло с паяжина. Мрежата може да се използва за лечение на малария. За това съберете две снопчета от нея с големината на лешник. Прилага се едното снопче преди атаката и второто – непосредствено след нея.

За да излекувате катаракта, се процедира, както следва: събирате 30 броя паяци от вида „кръстоносец“, заливате ги със зехтин или слънчогледово олио (50 мл) и ги оставяте на слънце в продължение на 30 дни. След това прецеждате през тензух и намазвате окото си с четка с мек косъм. Мажете по два пъти на ден до два месеца.

В древната медицина, когато все още не са се използвали съвременните лекарства, паяжината е заемала достойно място в арсенала на лечителите. Лечебните свойства на паяжината се дължат на веществото лимфен, което е  основен елемент в имунната система на човека.

Реклама
loading...

Достатъчно е да наложите паяжината върху раната и да я задържите там за известно време. Лечебният процес ще започне точно пред вас: температурата ви ще падне, ще се намали подуването около болното място, болката ще отшуми, а след това ще усетите как самата рана диша. Старайте се при тази процедура паяжината по възможност да остане непокътната.

Не е необходимо паяжините  да бъдат абсолютно чисти от треви, листа и боклуци, тъй като има опасност да се разруши тяхната структура. Това, което трябва да правите винаги, е да отстраните остатъците от насекоми. Те не трябва да бъдат по мрежата.

Обърнете специално внимание на факта, че е необходимо на “паяженото гнездо” да се увие в посока на часовниковата стрелка, така засилвате лечебната му сила. Друга тънкост: събирайки паяжините, трябва мислено да се извините на паяците, защото рушите дома им; Не забравяйте да им благодарите, когато раната ви е оздравяла.

Вижте още: Спрете болките! Това мощно средство е по-добро от всички лекарства!

В тибетската медицина, раните се лекували с паяжина върху хляб, тъй като тя не на последно място е антисептик и кръвоспиращо средство.

В Сенкевич често използвали трохи, но най-ефективната смес била с прах от кората на растението Калина или листа на Бергения (Монголски чай).

Споделете този материал с приятелите си. Определено ще им бъде интересно да научат нови неща за света около тях.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ