Вашата поза може да ви издаде какви сте! Това е невероятно!

47042
Вашата поза може да ви издаде какви сте! Това е невероятно!
Вашата поза може да ви издаде какви сте! Това е невероятно!

Според психолозите, които изучават “езика на тялото”, всеки човек приема поза, издаваща неговите намерения. Факт е, че ние приемаме определена поза несъзнателно, почти без да осъзнаваме това. Чрез подсъзнанието ние проявяваме нашите скрити дълбоки инстинкти и желания.

Например, ето как според начина, по който седите, можете да определите какви сте:

1) Пръстите на краката сочат едни към други.

Понякога хората предпочитат да седят в тази поза, за да прикрият старателно проблемите си, като се ръководят от принципа: „Ако покрия с одеяло главата си, чудовището ще си отиде”, и вярват, че всичко ще се оправи от само себе си. Понякога този подход работи – и тогава се радват, но понякога не е достатъчно –  в този случай, проблемът обикновено се предава на чужди плещи.

Реклама
loading...

С тези личности е много лесно да се говори, те не са “лепки” – могат да превключват бързо, много рядко “дъвчат” една и съща мисъл през деня. Те са много креативни, чаровни, малко детински и  ексцентрични. Такива хора често първо говорят и след това мислят какво точно е трябвало да кажат.

2) Краката са кръстосани един върху друг.

Хората, които избират тази поза са мечтатели с добре развито въображение и обичат възклицанието: “О, само ако ..”

Сред тези лица особено често се отличават тези, които са “душата на компанията”, с тях рядко скучаете – постоянно от тях бликат нови, а понякога луди идеи.

Тези хора обичат да пътуват и лесно придобиват нови познанства. Те са донякъде подобни на кутия, от която, когато се отвори, изскача шарена и весела кукла.

Малко вероятно е те търпеливо да чакат новата година или понеделника, за да започнат живота си на чисто. Защо? Защото могат да започнат веднага! На мига променят имиджа си, сферата си на дейност, града или дори страната на пребиваване – за тях това е в реда на нещата.

3) Петите, прилепени, пръстите, разделени едни от други.

Хората, които поставят краката си по този начин знаят повече от другите какво означава истински комфорт. Те могат да направят през целия уикенд един шопинг-маратон с надеждата да създадат перфектния образ, като са в състояние да работят много време върху него, за да изберат нов парфюм или крем.

Отношението им към дрехите е доста сложно – в това отношение тези дами са много придирчиви и селективни. Доста често те са заобиколени от така наречения “хаос”, но в цялата каша съществува определена логическа система: всичко необходимо може да се намери от собственика му със затворени очи.

Тяхното “слабо звено” е невъзможността да се концентрират върху нещо. Те се съсредоточават толкова дълго, колкото се разсейват по същата тема.

4) Краката са заедно.

Хората, които предпочитат да седят в това положение, обикновено не обичат да закъсняват и едва стоят, когато някой друг закъснява.

Те са разумни, интелигентни, уязвими, смятат, че лошият мир е по-желан, отколкото добрата кавга, и се чувстват неудобно, ако до тях някой показва чувствата си публично (без значение какви са те – страстна целувка или съпружески “конфликт”).

Ако не обичате да седите със свити крака, а цялата ви тежест пада на краката ви, то вие сравнително лесно се откривате, може би сте малко по-сурови и вероятно педантични по природа.

Ако в това положение човекът предпочита да повдига краката си, опирайки се на петите, тогава бъдете сигурни, че иска да се защити. Такъв човек, в действителност, е винаги готов да отблъсне всички, светът за него е враждебна среда, а къщата му е негово убежище и крепост, където може да се скрие от всички несгоди.

Всяка забележка в обръщение към него, той възприема като намек, че нещо не е наред и веднага започва да контраатакува.

5) Краката са настрани.

Хората, които обичат да стоят по този начин като правило, не са твърде нетърпеливи да се оженят, но ако встъпят в брак не бързат да имат следващо поколение, преди да получат образование и кариера, защото си мислят, че не е дошло това време.

Те се характеризират с постоянство (което понякога преминава в инат) и целенасоченост. Амбицията прави тези хора да забравят за капризите и се движат смело напред до момента, в който сбъднат мечтите си.

Вижте още: Изберете един от келтските възли и вижте какво ще ви каже той!

За тях е изключително важно как изглеждат. Страничните наблюдатели не са наясно какви усилия са готови да направят тези хора, за да поддържат перфектната си форма.

Някъде много дълбоко в себе си, те са малко по-несигурни, така че често приемат критиката (дори и най-конструктивната и приятелска) с враждебност.

Съгласни ли сте с тези характеристики? Споделете тази статия с приятелите и семейството си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ