Живот след смъртта съществува и това най-после е научно доказано

Живот след смъртта съществува и това най-после е научно доказано
Живот след смъртта съществува и това най-после е научно доказано

Живот след смъртта? Най-накрая е получен отговор на един от най-вълнуващите ни въпроси: “Съществува ли живот след смъртта…”

Немските учени доказаха съществуването на живот след смъртта. Техният експеримент просто шокира! Поразителното съобщение бе изнесено от група немски психолози и лекари от Техническия университет в Берлин. Експертната група твърди, че съществува живот след смъртта в една или друга форма, и това е било доказано чрез серия клинични експерименти. Съобщението бе направено след проучвания в резултат на наблюдения с продължителност около 20 минути за пациенти, изпаднали в клинична смърт, преди те да се върнат отново към живота.

В рамките на четири години са били проведени изследвания на 944 доброволци с помощта на различни лекарствени средства, като адреналин и диметилтриптамин, които позволяват на организма да преживее състояние на клинична смърт. След настъпването на клинична смърт, у пациентите било предизвиквано временно коматозно състояние. За да го предизвикат лекарите използвали различни комбинации от лекарства, които са били филтрирани с озон, извлякан от кръвта на хората по време на процеса на реанимация, 18 минути по-късно.

Този експеримент с продължителност 20 минути е станал възможен благодарение на съвременна анестезиологична и мониторна апаратура за сърдечно-белодробна реанимация. През последните няколко години, този тип оборудване се използва за реанимация на пациенти, които са били в клинична смърт за период от 40 минути до един час.

Изследването е проведено под ръководството на д-р Бертолд Акерман и неговия екип, който е следял отблизо експеримента и е събирал различни данни. Резултатите показват, че всички изследвани субекти са имали някакви неопределени спомени за времето, в което са били в състояние на клинична смърт и повечето от тези спомени са били много сходни. Съществували са обаче и някои различия в спомените между
доброволците.

Реклама
loading...

Живот след смъртта съществува и това най-после е научно доказано

Повечето изследвани са свидетелствали за изпитано чувство за отделяне от тялото и усещания за левитация, пълно спокойствие, сигурност, топлина, чувство на абсолютно разтваряне, както и присъствие на много светлина.

Вижте ощеЕто защо лекарите носят бели престилки. Никога не бихте предположили!

Екипът от лекари също е съобщил, че те са добре запознати с въздействието, което този експеримент би оказал на по-голямата част от хората, особено когато е станало ясно, че религиозните вярвания не са оказали никакво влияние върху чувствата и преживяванията на хората по време на експеримента. С идеята да бъде по-обективно, изследването е проведено върху субекти от различни религии: християни, мюсюлмани, евреи, индуси и атеисти.

Независимо от факта, че по-ранните изследвания на предсмъртното състоянието са довели до хипотезите, че то представлява един вид халюцинации, д-р Акерман и екипът му са хвърлили нова светлина по този въпрос. Те изтъкват доказателства за съществуването на задгробен живот под формата на дуализъм между ума и тялото.

Доктор Акерман се изказа така:

“Знам, че изведените от нас резултати могат да нарушат убежденията на много хора. Но по този начин ние единствено отговорихме на един от най-важните въпроси в историята на човечеството, така че се надявам хората да ни простят. Да, съществува живот след смъртта и това изглежда се отнася за всички.”

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ