Извара и ленено масло: най-успешната комбинация срещу рак!

Извара и ленено масло: най-успешната комбинация срещу рак!
Извара и ленено масло: най-успешната комбинация срещу рак!

Кой би си помислил, че комбинацията от извара и ленено масло може да направи чудеса! Понякога най-трудните неща са много по-лесни стига само да ги опитате.

През 1990 г. онкологът д-р Роем казва, че тази диета е най-успешната противоракова диета в света. Използваната “диета на Бадвиг”, както е наречена по-късно, се оказа, че има терапевтична стойност в профилактиката и лечението на рак, инфаркт на миокарда, атеросклероза, чернодробна дисфункция, в лечението на пептична язва, артрит, кожни екземи, свързаните с възрастта заболявания и автоимунни болести.

Д-р Йохана Будвиг е една от водещите биохимици в Европа в областта на изследванията на рака. Тя е родена през 1908 г. и е починала на 95 години. За изключителните открития в лечението на рак тя е седем пъти номинирана за Нобелова награда … Преди половин век, 2ри ноември 1959 в лекцията си в Цюрих, Будвиг казва: “Без мастни киселини, ензими, осигуряващи кислород, асимилацията в дихателната система не функционира. Човекът започва да се задушава дори ако му бъде осигурен въздух, обогатен с кислород. Дефицитът на мастните киселини подкопава жизнените функции на организма.” Будвиг отбелязва, че използването на храни с ниско съдържание на мазнини и преработени масла/мазнини води до сериозни заболявания. А цялата храна, която сега е изкуствено обезмаслявана, носи заплаха и за децата, и за възрастните.

Д-р Будвиг е прекарала няколко години в по-задълбочено изследване на кръвта на пациенти с рак. В резултат на изследването тя открила, че пациентите имат в кръвта си винаги намалено съдържание на фосфолипиди и липопротеини. Също така, освен намаленото съдържание на хемоглобин в кръвта, тя намира необичайни жълто-зелени частици. Другата констатация е, че в кръвта на здравите хора мастното съдържание на Омега-3 киселините е много по-високо от този на болните от рак пациенти.

По резултати на изследването тя започнала експериментално да търси диета за лечение на болестта. В края на краищата, тя се спряла на сместа от извара и органично масло от ленено семе. Лененото масло, повече от всички други масла, съдържа Омега 3 мастни киселини, лесни за усвояване и не предизвикващи алергии. Изварата съдържа също високи нива на сулф протеини.

Будвиг установява, че тази комбинация от извара и ленено масло в последствие става водоразтворима, т.е. много лесно се усвоява от цялото тяло. Употребата само на лененото масло е безвредна, но безполезна. Маслото трябва да се смеси с изварата. За нейно учудване Будвиг установява, че след три месеца прилагане на диетата при пациентите с рак идва подобрение. Туморите били намалени, пациентите възвръщали силата си, а в кръвта вече нямало жълто-зелени частици. Нивото на фосфолипиди и липопротеини се връщало към нормалните нива. Така било възможно да се спасят дори онези пациенти, които просто отказват лекарска помощ. След много тестове, тя намерила оптималния състав – две супени лъжици от органично (студено пресовано) ленено масло разбърквани старателно със 100-150 грама извара до еднородна смес, които се приемат веднъж на ден.

Будвиг в своето изследване разкрива вредата от употребата на “лошите” мазнини за здравето, по-специално, широко използваните методи за хидрогениране (например, производството на маргарин, който е много опасен продукт за хора с онкологичен риск). Научните възгледи и идеи на Будвиг през целия й живот били подложени на атака от страна на официалната медицина, поради взаимния й интерес с фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост.

Както припомня Клиф Бекуит, бивш пациент на Будвиг, в продължение на 10 години, той е бил под неин надзор за рак на простатата, като документирал около 1000 истории за успеха на това лечение. Но фармацевтичната индустрия и онкологията игнорира всички постижения на Будвиг. В допълнение, нейните научни заключения биха могли да нанесат сериозен удар на хранително-вкусовата промишленост в производството на мазнини.

Будвиг счита за недопустимо да се използват всякакви видове рафинирано масло, така наречените синтетични мазнини (маргарин, майонеза), в резултат на хидрогенирането или частичното хидрогениране. Тези мазнини се отхвърлят от тялото, което води до различни заболявания, включително на клетъчно ниво. Към лошите мазнини Будвиг включва и широко разпространените сладкарски (захарни) ненаситени мазнини.

Вижте още: Джинджифилът, приготвен по този начин, постига невероятни резултати!

В диетата се разрешава да се използват въглеводороди, съдържащи естествена захар: ябълки, смокини, круши, грозде. Не е позволено да се използва рафинирана захар във всички й форми, макаронени изделия, бял хляб, тлъсти меса, пържени и консервирани храни. На практика препоръчителната дневна доза от минимум 100 грама извара с 5 грама ленено масло поддържа нормалното здраве.

Според диетата закуската може да включва мед, смесен в блендер с органично ленено масло, който се съхранява в хладилник, малко количество прясно мляко (оскъден продукт в съвременната градска среда) и прясна извара. Позволява се добавянето на ядки (с изключение на фъстъци) и малко количество пресни сезонни плодове.

Трябва да се отбележи, че Йохана Будвиг в случаи на тежки заболявания използва смес, съставена от 42 грама ленено масло (3 супени лъжици) и 100 грама прясна извара.

Като превантивна мярка в дневния хранителен режим, обичайно се използва по-малко ленено масло за сметка на по-голямото количество извара.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ