Замразени картофи: необичайна рецепта, която ще ви удиви с вкуса си!

3407
Замразени картофи необичайна рецепта, която ще ви удиви с вкуса си!
Замразени картофи необичайна рецепта, която ще ви удиви с вкуса си!

Не е известно кой и кога е открил, че замразените картофи след печене стават много по-вкусни, отколкото обикновено, но бихме искали да благодарим на домакинята, измислила този метод. Трудно ще оцените идеята само чрез четене на рецептата – струва си наистина да опитате “замразените” картофи!

Ястието има сладък вкус, напомнящ на картофено пюре с хрупкава коричка. В допълнение, съдържащите скорбяла грудки не се изсушат и не се разпадат.

Замразени картофи

Съставки:

Картофи – 8 броя

Реклама
loading...

Краве масло – 50 грама

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подберете картофите така, че да бъдат със среден размер, измийте ги и ги почистете от обелката. Сварете ги в леко подсолена вряща вода за 5-7 минути.

Изхвърлете водата и оставете картофите да изстинат, след което направете с нож нещо като мрежа върху тях, а след ги сложите в хладилник за около час.

Намажете форма за печене с половината от маслото, поставете в средата картофите и намажете с останалото масло.

Сложете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете в продължение на 40 минути. От време навреме обръщайте картофите от двете страни, за да бъдат равномерно запечени.

Вижте още: Запеканка с кайма: Направена е от обикновени продукти, но е много вкусна!

Готовите картофи ги посолете със сол и черен пипер, а ако е необходимо, добавете скилидка чесън, мината през преса, и провансалски билки.

Може би си задавате следния въпрос: защо предварително трябва да сварите картофите? Приготвеното нишесте в тях няма да се разпадне, в противен случай картофите стават като гумени. Ние ви препоръчваме да приготвите това необичайно ястие и да го споделите с приятелите си.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ