Оризова вода – премахва киселините в стомаха и лекува гастрит!

65711
Оризова вода – премахва киселините в стомаха и лекува гастрит!
Оризова вода – премахва киселините в стомаха и лекува гастрит!

Преди да ви кажем как точно да си направите тази оризова вода, бихме искали да ви кажем няколко думи за гастрита. На първо място, трябва да знаете, че гастритът е възпаление на стомашната лигавица. Гастритът най-често е резултат от инфекция, породена от същата бактерия, която причинява повечето стомашни язви. Тук са изброени най-честите рискови фактори: травма, редовна употреба на някои обезболяващи и твърде много алкохол.

Гастритът може да се появи внезапно (остър гастрит) или може да настъпи бавно с течение на времето (хроничен гастрит). В някои тежки случаи гастритът може да доведе до язви и повишен риск от развитие на рак на стомаха.

Ако пренебрегвате болестта, тя може да доведе до сериозни последици. Лекарствата могат да ви помогнат да потиснете симптомите, но не премахват причината.

Оризова вода

Много хора по света използват оризова вода за лечение и профилактика на гастрит. Ето какво трябва да направите – добавете 1 чаша ориз към 400 мл вряща вода. Нека къкри в продължение на 8 минути и след това я махнете от котлона. Прецедете сместа и пийте течността 2 пъти на ден.

Реклама
loading...

Ленено семе

Хората също така използват ленено семе, за да се отърват от киселините в стомаха и да излекуват други храносмилателни проблеми. Ето какво трябва да направите – в чаша вода добавете 1 супена лъжица ленено семе и оставете в продължение на най-малко 12 часа. Консумирайте при стайна температура.

Моркови

Да, определено трябва да добавите моркови в здравословния си режим! Морковите са мощно противовъзпалително и диуретично средство и ще ви помогнат да намалите симптомите. Много е лесно – просто добавете морковите в любимата си салата или други ястия.

Пресен сок от зеле

Пийте 100 мл пресен сок от сурово зеле всяка сутрин на празен стомах и бързо ще премахнете дискомфорта, причинен от гастрит. Това е традиционен лек, който се препоръчва от много лекари. Зелето е богат източник на глутамин, който помага за зарастването на лигавицата и облекчава дразненето на стомаха.

Вижте още: Джинджифилът, приготвен по този начин, постига невероятни резултати!

Какво трябва да избягвате при наличие на гастрит?

  • Месо, месни продукти и животински продукти (мляко и млечни продукти, яйца);
  • Заведения за бързо хранене (закуски, сосове, супи и т.н.)
  • Продукти, направени от бяло брашно;
  • Животински мазнини, рафинирани масла и маргарин;
  • Алкохол, тютюн и кофеин.
Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ