Светена вода и как да я получим в домашни условия

Светена вода и как да я получим в домашни условия
Светена вода и как да я получим в домашни условия

Светена вода може да получим и сами. Тя е извор на надежда за хората, които желаят да се пречистят, да се предпазят от зло и да се излекуват.

Фантастичните лечебни свойства на светената вода са известни на всички. Не е тайна, че осветената по време на кръщението вода може да престои в продължение на години, без изобщо да се промени!

Между другото, не всички хора вярват в чудотворните свойства на тази вода. Бъдете сигурни, че винаги ще се намери, някой Тома Неверни, който да иска доказателства.

Именно поради тази причина, с изследването на феномена светена вода са се заели редица учени, които потвърждават нейните уникални свойства! Но в същото време, те отбелязват, че в действителност светената вода, не е чудо и всичко си има своето научно обяснение.

Нещо повече, светена вода може да се получи дори и у дома! Но за това е необходимо да се съблюдават два важни фактора:

1. Сребърни йони

За бактерицидните свойства на среброто хората са предполагали още преди много векове. Не е чудно, че в народните предания и легенди вампирите и върколаците умират при раняване със сребърни куршуми и стрели.

Така и свещениците по време на церемонията потапят в съда с вода масивен сребърен кръст или водата се съхранява в сребърен съд.

Научо е доказано, че сребърните йони са отличен антисептик. Те са в състояние да елиминират много болестотворни бактерии, включително холера, дизентерия и коремен тиф!

За дезинфекция на питейна вода е необходимо да се създаде в нея концентрация на сребърни йони от 0,06 до 0,2 милиграма на литър. Това може да се постигне, като се остави за няколко часа в съда с вода сребърен предмет, например кръстче или медальон.

2. Студ

Вторият най-важен фактор е температурата. Вероятно ви е учудвал факта, че по време на Кръщението, което обикновено съвпада с големи студове, практически никой от потапяните във водата даже и не настива? Това е така, защото бактериите не могат да се размножават и при ниски температури.

Вижте още6 признака, че вашият ангел пазител иска да ви предупреди нещо

Така че, няма нищо изненадващо в това, че водата, която вземаме от реката през зимата, се съхранява перфектно. На такова “чудо” е способна даже и водата, която не е осветена.

Да вярва или да не вярва в светената вода – това е личен въпрос за всеки. Но да се отрича факта, че тя всъщност има антибактериални свойства, също не трябва. Освен това не забравяйте за плацебо ефекта, който също е в състояние да извършва чудеса, благодарение само на едната вяра!

А вие как мислите, дали светената вода е само обект на спекулации от страна на духовниците или е неразделна част от вярата? Напишете мнението си в коментарите, само не забравяйте, че трябва да бъдете внимателни във възраженията си, защото всяка гледна точка заслужава уважение.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ