Разсад на роза с помощта на картоф! Резултатът е поразителен!

18741
Разсад на роза с помощта на картоф! Резултатът е поразителен!
Разсад на роза с помощта на картоф! Резултатът е поразителен!

Вземете стрък роза (средната част на стъблото между долната част и там, където са се появили пъпки), почистете го от листата. Необходимо е всяко стъбло да има 2-3 пъпки. Направете разрез с остър нож под ъгъл от 45 градуса: 2 см под пъпките и 1 см над тях. След това е желателно да обработите срязаната част с калиев перманганат и да я оставите в сок от алое вера в продължение на 12 часа.

Цветята наистина са най-добрият подарък. Те са винаги приятни и радват човека независимо от повода. Жалко е, че такава красота в рамките на няколко дни отива в кошчето…

Въпреки това, има един трик, който ще ви помогне не само да запазите, но и да преумножите тези възхитителни цветя! С използването на останалите ви стъбла и един обикновен картоф, можете лесно да създадете пълноценен храст на роза. Този метод не изисква специални грижи и познания.

Нужно е да знаете още в началото, че не всички резници се вкореняват на 100%, но дори ако вкорените поне една издънка, ще имате един цял храст и резултатът ще си струва!

Ще ви трябват:

  • стъбло на рози
  • картофи
  • пластмасова бутилка
  • почва
  • саксия
Реклама
loading...

Сега направете дупка в картофа. Важно е, когато сложите резницата на роза в дупката, тя да не бъде прекалено хлабава и свободна.

Сега напълнете саксията с почва почти до края.

Вземете една пластмасова бутилка и отрежете дъното.

Оранжерията за рози е готова! Поливането на резниците трябва да става около бутилката, а не отвътре.

Вижте още: Вашето мушкато ще започне да цъфти само с 1 капка от тази съставка!

И сега търпеливо трябва да изчакате Райска ви градина да даде първите признаци на живот.

Чудесен трик за декоративни цветни лехи, както за дворове на къщи, така и за жилищни условия. Между другото, за феновете-градинари разсадът на рози в картофи може да бъде отлична бизнес идея!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ