Как да запазите свежестта на копъра в хладилник? Много хитро!

Как да запазите свежестта на копъра в хладилник? Много хитро!
Как да запазите свежестта на копъра в хладилник? Много хитро!

Зелен копър – любимата подправка на домакините. Без копъра повечето ястия имат напълно различен вкус! Неговите лечебни свойства са познати още от древността: минералите, които се съдържат в копъра, подобряват процеса на храносмилане и пречистват кръвта. Копърът съдържа минерални соли, калций, фосфор, желязо, магнезий, етерични масла, витамини от групите С, A, B, PP.

Хитър начин да запазите свежестта на копъра в хладилника. Заслужава си да опитате!

Доста е разпространено замразяването на копър – удобен начин да го съхраните във фризера. Билката по този начин е на разположение целогодишно. Копърът, след като е бил изложен на ниски температури, се съхранява действително добре, но, уви, губи своите полезни свойства!

Как да съхранявате копъра в хладилника?

Измийте добре копъра, нарежете го на ситно и го подсушете. Поставете нарязания копър в чист и сух буркан, покрийте с капак. Така безопасно може да го съхранявате в хладилник, до 2 месеца, без да пожълтява и без да губи вкуса си. Всички витамини и хранителни вещества се запазват в него перфектно!

Реално е много удобно да имате чист, нарязан и готов за консумация копър в хладилника.

През лятото винаги е добре да добавите към ястието си пресни зелени подправки. По-добре е да не ги купувате от магазина. Домашните билки от градината, разбира се, са много по-полезни. Всички билки могат да се съхраняват за дълго време с помощта на обикновен лук. Поставете зеления букет в найлонова торбичка и в същата сложете нарязан лук на четвъртинки.

Вижте още: Пастата за зъби може да направи толкова много полезни неща!

Пакетът се съхранява в хладилник. На всеки 5 дни го проветрявайте и сменяйте лука след това. Всякакви зелени подправки – магданоз, копър, кориандър, целина – могат да се съхраняват като букет в един буркан с вода. За сочни листа не трябва да се изпарява влагата, затова ги увийте в найлонова торбичка.

Яжте свежи зелени подправки! Споделете с приятелите си тези полезни съвети за съхраняване на копър.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ