Как да се избавите от черните точки за 5 минути?

2788
Как да се избавите от черните точки за 5 минути
Как да се избавите от черните точки за 5 минути

Черните точки по лицето са съвкупност от прах, себум и мъртви кожни клетки и частици, които запушват порите в кожата. Причините могат да бъдат честа и обилна употреба на козметика, недостатъчна или неправилна грижа за кожата, нездравословен начин на живот, хормонални промени в организма, и т.н. Този дефект разваля красотата на лицето и е трудно да се скрие дори с крем или грим.

В борбата с черните точки могат да ви помогнат естествените средства като лимон и мед.

Трябва да отбележим, че медът не само помага да се борите с черните точки по лицето, но и като цяло има много добро действие върху кожата. Той я подхранва, придава й здрав вид, почиства и овлажнява, има антисептични и противовъзпалителни свойства. И най-важното – медът е подходящ за всички типове кожа и може да се използва за различни цели.

Лимоновият сок също има много полезни свойства за кожата. Той съдържа вещества, които я почистват и подобряват цвета й, укрепват я. Лимонът я прави по-свежа и еластична, премахва петната.

Вижте още: Маски за лице с грис: Резултатът е мека, подмладена и свежа кожа!

Реклама
loading...

Капнете 3-4 капки мед върху резен лимон. Втрийте медът с лимона в проблемните зони по лицето, където имате черни точки. Оставете в продължение на 5 минути. След това изплакнете с хладка вода. Резултатът е видим веднага. Кожата ви ще бъде чиста и хидратирана.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ