Краката ви отново ще бъдат меки и гладки с помощта на аспирин!

15971
Краката ви отново ще бъдат меки и гладки с помощта на аспирин!
Краката ви отново ще бъдат меки и гладки с помощта на аспирин!

Много хора не отдават голямо значение на грижата за краката си. Но те също така държат да имат красив и здрав вид, което изисква специални грижи. Ако се замислим за функциите, които изпълняват стъпалата ни, ние ще осъзнаем, че те постоянно изпитват голямо напрежение. Теглото на цялото тяло се държи върху тях и при ходене налягането се повишава.

Затова не е изненадващо, че кожата на краката е често загрубяла – тя става не само грозна, но също така може да предизвика възпаление и болка. Ето защо, е необходимо да се грижите добре за краката си. Но трябва да знаете какви средства помагат за възстановяването на нормалното им състояние. Подобно средство е аспиринът. Ние ще ви покажем как да го използвате, за да омекотите и отстраните грубата и мъртва кожа. Опитайте задължително!

 

Как аспиринът ви помага да омекотите загрубялата кожа?

Аспирин – добре познато по целия свят лекарството. То облекчава главоболие, треска, помага при проблеми с циркулацията на кръвта. Аспиринът отдавна влезе в списъка с най-популярните аналгетици и се оказа, че има силни противовъзпалителни и невро-ефекти. Но аспиринът не само облекчава болката и намалява риска от тромбоза. Той се използва за естетични цели.

Реклама
loading...

Например, аспиринът помага в борбата с акне, петна и други недостатъци на кожата на лицето. Също така е полезен в борбата с гъбички, които засягат краката и стъпалата, както и грубата кожа, която е свързана с постоянното налягане върху тях. Аспиринът съдържа компонент бета-хидроксиацид, широко използван за производството на кремове и средства за ексфолиране.

Аспиринът намалява възпалението и подобрява циркулацията на кръвта, така че помага за облекчаването на болката в съответната част на тялото, когато се прилага локално.

Много хора не са наясно с това прекрасно средство за борба с грапавостта на кожата, така че ние подробно ще ви обясним как да го използвате.

Как да си направите пилинг с аспирин срещу груба кожа на краката?

Този инструмент е доста икономичен и не носи никаква вреда за кожата. Той не само премахва грубата кожа, но също така помага в борбата с гъбичките и миризливите крака.

Съставки:

4 аспирина

сок от един лимон

1 супена лъжица вода (10 мл)

пемза

чорапи

Начин на приготвяне:

Вземете четири таблетки аспирин и ги смелете в хаванче. Можете да използвате и вилица или друг тежък предмет. Изсипете праха от аспирин в чист стъклен буркан. Нарежете лимона на половина и изстискайте сока от него. Смесете лимоновия сок с аспирина на прах и добавете една супена лъжица вода, за да се получи достатъчно гъста паста.

Вижте още: Маска, която прави чудеса! Не очаквах толкова забележим ефект!

Употреба:

Почистете петите си от всички видове замърсявания и нанесете получената паста върху кожата. Поставете доста дебели чорапи или покрийте краката си с кърпа. Нека средството действа в продължение на 20-30 минути, след това изплакнете с топла вода. Вземете пемза и леко разтривайте проблемните области. По този начин грубата кожа ще падне.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ