Как се отнасяме към дърветата? Те могат да бъдат наши помощници!

Как се отнасяме към дърветата? Те могат да бъдат наши помощници!
Как се отнасяме към дърветата? Те могат да бъдат наши помощници!

Добре е известно, че дърветата имат лечебен ефект. Някои експерти смятат, че дърветата имат способността да отдават някакъв вид енергия, която се нарича живот. Други обясняват това явление с факта, че живото дърво създава около себе си слабо електромагнитно поле.

Как се отнасяме към дърветата? Те могат да бъдат наши помощници!

Смята се, че различните дървета въздействат на различни хора.

Дъб

Той облекчава стреса. “Комуникацията” с него активира кръвообращението, намалява периода на възстановяване след тежки заболявания. Смята се, че това е най-добрият генератор на положителна енергия.

Бреза

Тя увеличава енергията в тялото, концентрацията на силите и вниманието, перфектно йонизира въздуха и помага на пациентите с белодробни заболявания.

Бор

Той успокоява и облекчава голямото психично напрежение. Ако прекарвате най-малко един час в борова гора, е възможно да се отървете от остър ринит и да намалите кашлицата си. Така че често терапевтичните курорти се намират в борова гора.

Лиственица

Помага да се справите с различните възпаления. Ако я прегърнете, тя ще ви изпълни с оптимизъм.

Кестен

Третира ревматичните заболявания, безсънието, премахва напрежението и дори прогонва различни страхове.

Топола

Активно прогонва негативната енергия от околната среда и хората. Облегнете се на топола и ще се отървете от емоционална възбуда, пренапрежение, излишък на енергия. Но този сеанс не трябва да се удължава.

Вижте още: Използвайте кората от мандарина! Ще се удивите на нейните ползи!

Трепетлика

Това мощно дърво е като вампир и ако сте близо до него за дълго време тихо поглъща цялата енергия на човека.

Най-добрият начин да се възползвате от лечебната сила на дърветата е, като отидете в парка или гората, откриете правилното дърво и го прегърнете. Дървото не трябва да бъде болно, повредено или счупено от вятъра. Изчакайте няколко минути, облегнати върху него, и след това седнете под короната му и го помолете за изцеление.

Във всеки сезон – зима и лято излизайте на разходка в гората или парка. Не само, за да се отдадете на физически упражнения, но и за да получите малко свеж въздух и да усвоите животворната сила на дърветата.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ