Камъни в бъбреците и как да се избавим от тях с тази напитка

Камъни в бъбреците и как да се избавим от тях с тази напитка
Камъни в бъбреците и как да се избавим от тях с тази напитка

Бъбреците са изключително важни органи. Основните им функции са филтриране на кръвта и извеждане на отпадъчните продукти от тялото. Освен това, те балансират нивата на електролитите в организма, контролират кръвното налягане и стимулират производството на червени кръвни клетки.

Медицинските експерти предупреждават, че бъбречните заболявания в световен мащаб убиват повече хора, отколкото ракът на гърдата или на простатата.

Какво представляват камъните в бъбреците? Камъните в бъбреците са малки, твърди
отлагания, които се образуват във вътрешността на бъбреците и могат да предизвикат
сериозни проблеми. Камъните в бъбреците се състоят от минерални киселини и соли.

Ето и най-разпространените рискови фактори и причини:

. Хората ядат твърде много месо
. Недостатъчна консумация на зеленчуци
. Недостатъчен прием на течности и обезводняване

Реклама
loading...

 

Трябва да знаете, че камъни в бъбреците се образуват, когато урината съдържа повече
кристалообразуващи вещества като калций, оксалат и пикочна киселина. Стандартното медицинско лечение на камъни в бъбреците е с калиев цитрат. Едно скорошно проучване установи, че лимоните притежават уникални “способности” – те съдържат огромни количества естествен цитрат. Лекарите и медицинските специалисти са установили, че лимоновият сок може да се използва като ефективна превантивна терапия за хора, които са предразположени към образуване на камъни в бъбреците. Експертите я наричат лимонадена терапия.

Как лимонадата може да ви помогне да се отървете от камъни в бъбреците?

А сега, вие вероятно се питате – как действа тя? Лимонената киселина потиска образуването на камъни и разрушава малките камъчета, които започват да се образуват. Колкото по-голяма е концентрацията на лимонена киселина в урината, толкова повече вие ще бъдете защитени от образуване на нови камъни в бъбреците.
Лимонената киселина прави урината по-малко благоприятна за образуване на камъни. Тя разрушава малките камъни и им пречи да се разрастват.

Вижте ощеЯбълковият оцет и неговите уникални ползи за здравето

Фармацевтичната форма на лимонената киселина е известна като калиев цитрат и е
изключително ефективна за лечение на бъбречни камъни. Но, тя може да се окаже много скъп начин на лечение, тъй като ще са ви необходими най-малко 12 таблетки дневно.

В тази статия, ние ще ви покажем как да си направите едно домашно средство, което да ви помогне да се отървете от камъни и значително да подобри функцията на бъбреците. Тази домашна рецепта е много проста и лесноизпълнима. Трябва само да следвате инструкциите.

Погрижете се за здравето си само с половин чаша от тази напитка

Ето какво е нужно да направите: просто трябва да изпивате по половин чаша чист лимонов сок на ден или около 4 чаши приготвена лимонада. Това ще осигури приблизително същото количество лимонена киселина както фармацевтичната й форма.

Необходимо е просто да смесите 60 мл лимонов сок със 180 мл питейна вода и да пиета тази напитка два пъти дневно – веднъж сутрин и веднъж вечер – за да се постигне целта.

Благодаря за вниманието и не забравяйте да споделите това с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ