Уникален масаж! Премахва напрежението и подобрява настроението!

10278
Уникален масаж! Премахва напрежението и подобрява настроението!
Уникален масаж! Премахва напрежението и подобрява настроението!

За да направите висококачествен масаж на тялото, не е задължително да бъдете професионален масажист. Просто трябва да владеете основната техника, която позволява да извършвате процедурата и да не навредите на здравето на пациента. Този масаж ще отнеме не повече от 30-40 минути.

По време на процедурата обръщайте специално внимание на проблемните области, като наблягате малко повече на тях. Правете масажа в реда, в който ще ви покажем в списъка, само така ще ви донесе максимална полза.

Техника на масаж в домашни условия

Крака и прасци

Започнете с релаксиращ масаж на краката, леко разтрийте пръстите. Движението трябва да бъде малко по-силно, но без да прекалявате, в противен случай можете да навредите. Обърнете повече внимание на пръстите на краката. Внимателно издърпайте всеки пръст поотделно. Тази процедура ще помогне за облекчаване на напрежението. Масажирайте прасците, както е показано на снимката. Преминете нагоре към бедрата, внимателно разтривайте кожата.

Реклама
loading...

Кръст

Тази област е достатъчно голяма, така че започнете да правите масаж на бедрата. С гальовни движения притискайте талията с лакът. Подгответе се за интензивен масаж. Старателно разтрийте мускулите на гърба с юмруци, като завършите процеса с разклащане и галене.

Лопатки

Започнете масажа на лопатките, след като сте завършили останалата част. Започнете процедурата, като разтривате кожата с четирите си пръста. Масажирайте меките тъкани, като избягвате ставите. Специално внимание отделете на мястото между ключицата и лопатката.

Тайната на опитния масажист! Как да облекчите напрежението в гърба: техника, на която ме научи мой познат терапевт!

Шия и рамене

Този трик ще ви помогне да облекчите напрежението в раменните стави. Помолете партньора си да сгъне ръцете си в юмруци и да ги прокара няколко пъти около този участък. Масажира се всяко рамо, нежно се прокарват палци по мускулите. Ударете с ръце няколко пъти задната част на врата. Стиснете ръцете си в юмрук, направете няколко движения, като триете задната повърхност на шията.

Вижте още: Тел за съдове: 10 неочаквани начини за нейното използване

Глава

Широко разперете пръсти и фиксирайте палци върху челото на партньора ви. Останалите пръсти да масажират повърхността на главата. След това с върховете на пръстите направете пълен масаж на главата под формата на галене.

Подарете на близките си едно незабравимо преживяване – направете им релаксиращ масаж! Тази процедура ще премахне напрежението и ще подобри настроението след тежък работен ден.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ