Декоративен поднос за бонбони: Как да си го направите сами?

760
Декоративен поднос за бонбони: Как да си го направите сами?
Декоративен поднос за бонбони: Как да си го направите сами?

Направете си сами красив поднос с достъпни средства! Изненадайте гостите си!

Важно е, всеки дом да има свой “стил” в интериора. Много хора днес са ангажирани с желанието си за съвършенство и купуват най-различни декоративни елементи за украса на апартамента си. Но онова, което е истински уникално, трябва да бъде направено със собствените ви ръце или да дадете много пари в ексклузивните магазини. Разбира се, първият случай е по-достъпен и забавен, а резултатът на вашите усилия ще остане за дълго време в паметта ви и ще изненада гостите ви със своята уникалност.

Предлагаме ви да направите декоративен поднос за бонбони. Основният материал, който ви трябва, е конец. Декоративният поднос не изисква постоянен контакт с вода, затова конецът е най-добрият и най-достъпен вариант. И така, за начало трябва да разберете какви материали ще са ви необходими.

Първо, както вече казахме, се нуждаете от конец, но не обикновен, а по-плътен. Що се отнася до цвета, изберете го сами. Можете лесно да изберете цвят според цвета на посудата, масата и кухненските аксесоари или може да подберете конец в различни цветове и дебелина, като така ще получите един наистина оригинален поднос. Основното, което в този случай е добре да съобразите, е да не прекалявате и да не създавате обратен ефект.

След това, на второ място, се нуждаете от обикновен балон, за предпочитане няколко, тъй като е вероятно да се спука. Можете да купите балони от всеки магазин и ако внимавате с тях, може да се надуят и от вашите деца. Цветът няма значение, просто трябва да се възползвате от способността им бързо да променят своята форма и размер.

Реклама
loading...

Ще ви трябват още PVA лепило, ножици и купа с малко количество вода.

Започнете, като надуете балона до определен размер. Разбира се, желаният размер ще определи размера на съда. След като надуете балона, го завържете и оставете настрани.

В същото време, вземете една купа с вода и внимателно добавите PVA лепилото. Всичко се разбърква старателно и трябва да се получи лепкав разтвор. Можете, разбира се, да не разреждате лепилото, но след това то изсъхва и ще си личи при готовата тарелка.

Вземете един конец и го навлажнете добре с получения разтвор.

Вземете балона и започнете внимателно да увивате лепкавата нишка, като същевременно се стараете да го правите в определена последователност. Можете да направите красива фигура, зигзаг или ивици, каквото искате, това ще се получи.

Конецът се оформя на няколко слоя, така че за да получите стабилна основа, не го икономисвайте.

Вижте още: Почистване на банята и тоалетната – много полезни съвети!

Когато всички слоеве са направени, оставете, за да изсъхнат. За по-голямо удобство, можете просто да омотаете конеца около гърлото на балона.

След като лепилото изсъхне добре и нишката е в състояние да запази създадената форма, внимателно отрежете конеца или го развържете, ако ви е по-удобно и махнете конеца.

Получава се доста интересен и необичаен поднос.

Декоративен поднос за бонбони: Как да си го направите сами?

И най-важното е, той се прави от собствените ви ръце и при желание можете да украсите собствената си маса или кухня.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ