Овче, краве или козе сирене: Какви са разликите и какво трябва да знаете?

1860
Овче, краве или козе сирене Какви са разликите и какво трябва да знаете
Овче, краве или козе сирене Какви са разликите и какво трябва да знаете

Сиренето е деликатес, който в продължение на десетилетия се разпространява сред световните кухни и рецепти от различни страни по света. Но какви са разликите и какво трябва да знаете за овчето, кравето и козето сирене?

Обичаме вкусът му и го хапваме чисто, върху филийка хляб или като допълнение към основното ястие.

Буквално сиренето е незаменимо на всяка трапеза, но когато сме в магазина и застанем пред огромен щанд от сирена, изборът е труден.

Затова е време да откриете разликите и предимствата на всеки вид.

Реклама
loading...

Краве сирене

То е богато на протеини и заради това се препоръчва на спортисти и хора, които имат нужда от големи количества протеин. Може да се консумира като заместител на месото, а педиатрите го препоръчват от ранна възраст в ежедневното меню заради нивото на фосфор, магнезий и калций.

Богато е и на незаменими аминокиселини. Освен мазнините и въглехидратите, които съдържа, се препоръчва и при здравословно хранене, тъй като има ниска калоричност.

Козе сирене

Козето сирене е лесно за храносмилане и е с най-ниска масленост. Препоръчва се на хора, които са чувствителни към лактоза, защото се съдържа в минимални количества.

Отдавна се говори за неговата лековитост, тъй като е доказано, че регулира нивото на лошия холестерол и захар в кръвта, а освен това има и доказани противоракови свойства. Лекува проблеми с дихателните пътища и укрепва имунитета.

Овче сирене

Въпреки че е най-богато на мазнини и се препоръчва да не се прекалява с него, не го избягвайте напълно. Богато е на витамини A, B, калций, магнезий и фосфор. Освен това съдържа значителни количества витамин D, които помагат калцият правилно да се усвоява в организма.

Също така влияе благоприятно върху предотвратяването на остеопороза в последните години от живота, както и на здравето на зъбите, косата, кожата,  ноктите и ставите. Особено се препоръчва за засилване на имунитета.

Вижте още: Ето защо буквите на клавиатурата имат тази подредба

Също така, успокоява нервите и ви предпазва от стреса.

Кое е вашето любимо?

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ