Почистване на фурна: Всичко е много по-лесно, отколкото си мислите!

Почистване на фурна: Всичко е много по-лесно, отколкото си мислите!
Почистване на фурна: Всичко е много по-лесно, отколкото си мислите!

Фурна – това е едно от най-трудните места, които се чистят в кухнята. Да го кажем по друг начин, изискват много усилия. Химичните продукти, които се продават по магазините не винаги се справят с тази задача. Затова пък на помощ на домакините идват домашно-приготвените средства за почистване.

Например, содата и лимонената киселина са отличен материал, който почиства множество повърхности. С тяхна помощ, ви предлагаме да почистите вашата фурна от мазнините. Този метод е толкова прост и ефективен, че трябва да се възползвате от него още днес!

Необходими съставки:

0.25 чаша сода

10 грама лимонена киселина

1 лимон

1 литър вода

2 чаени лъжички препарат за съдове

Как да почистите стъклото на фурната:

Изсипете в сместа от сода и лимонена киселина малко количество вода. Получената консистенция трябва да бъде гъста, подобно на заквасена сметана.

Нанесете сместа върху стъклото. Оставете да престои 30 минути. Внимателно избършете с кърпа или гъба.

Вижте още: Как да се отървете от ръждата по ножа? Много удобен метод!

Как да почистите вътрешната повърхност на фурната:

Напълнете съд с вода, сложете лимон и изсипете препарата за почистване на съдове. Поставете средството в печката, предварително загрята до 100 градуса за  30 минути. След това избършете мръсотията с влажна гъба.

Тези методи на почистване са най-безопасни и лесни. Основното нещо е да не оставяте вашата фурна, покрита със слой от мръсотия, и да я почиствате често.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ