Свалете високата температура на детето без лекарства!

Свалете високата температура на детето без лекарства!
Свалете високата температура на детето без лекарства!

Повишена телесна температура – защитна реакция на организма при инфекции. В тялото заработва механизъм, който потиска растежа на патогенни бактерии, способства за защита на жизнените функции и активира производството на интерферон.

Лекарите единодушно препоръчват да се свали температурата на детето, ако достигне 38-38,5 градуса, а до тогава трябва да следите да лежи и да пие много течности.

Ако показанията на термометъра са твърде високи, появи се треска и слабост, трябва да свалите температурата.

Как да понижите температурата на детето?

Парацетамол, аспирин, ибупрофен и други подобни антипиретични лекарства имат няколко странични ефекти, вредни са за стомашната лигавица и черния дроб. Приемът им трябва да бъде само след консултация с педиатър. Свалете температурата на детето с помощта на натурални и безопасни средства.

1) Смесете ябълков оцет с вода в съотношение 1:3 и навлажнете с този разтвор памучна кърпа. Разтрийте челото, слепоочията, китките, дланите, стъпалата.

2) Нанесете компрес на челото от оцетен разтвор. Пуснете на бебето анимационни филми, така че то смело да издържи всички процедури.

3) Горещата напитка подпомага доброто изпотяване и помага за бързото понижаване на температурата.

4) Проветрете помещението – нека в стаята циркулира свеж, леко хладен въздух.

5) За да затоплите детето по-лесно, му съблечете всички допълнителни слоеве дрехи.

Вижте още: Отървете се от подаграта само за 3 дни с тази напитка!

Всички деца са различни: някои по-лесно качват висока температура, други по-трудно. Също така е важно да разберете, че можете да се справите с треската само в тези случаи, когато бузите и ушите на детето са розови. Ако бебето е бледо, температурата продължава да се покачва и произхода й е неясен, най-добре потърсете лекарска помощ веднага.

Здраве за вас и вашите деца! Не забравяйте да споделите тази полезна статия с близките си.

 

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ