Страдате от кашлица? Излекувайте я за една нощ с този компрес!

95167
Страдате от кашлица? Излекувайте я за една нощ с този компрес!
Страдате от кашлица? Излекувайте я за една нощ с този компрес!

Кашлица – естествен метод, чрез който тялото се опитва да се отърве от натрупаната слуз или храчки в белите дробове. Настинките и кашлицата могат да бъдат безвредни, но кихането и кашлянето през цялото време може да бъде много досадно. Кашлицата е досадна дори за хората около вас и може да ви попречи да се фокусирате.

Независимо от факта, че тя може да бъде много неприятна, в днешно време тя преминава доста леко. Въпреки това, вашата кашлица става досадна през нощта, тъй като ви кара да стоите будни. Децата са по-податливи на настинките и кашлицата, тъй като имат отслабена имунна система.

Сиропът за кашлица е вкусен и сладък, но това, което прави е да ограничава сигналите в мозъка, които стимулират сериозната кашлица. Почти всички сиропи съдържат декстрометорфан и кодеин. Те ви карат да заспивате бързо, но имат и редица странични ефекти като главоболие, сънливост и сърцебиене.

Нашето предложение – опитайте естествен лек вместо сиропи за кашлица.

Медено-джинджифилов компрес

Реклама
loading...

Медът лекува много болести. Това включва обща детоксикация и лечение на суха кожа. Също така, медът може да се използва за облекчаване на настинката, благодарение на способността си да премахва слузта от белите дробове. Медът е безопасен за деца и възрастни.

Как да си направите медено-джинджифилов компрес?

Той е много бърз и лесен за приготвяне. Трябват ви само няколко прости съставки:

  • кокосово масло
  • мед
  • марля
  • салфетка
  • лекопласт
  • брашно

Начин на приготвяне:

Смесете меда и брашното на паста, постарайте се да не я пипате. Добавете малко кокосово масло и малко пресен джинджифил сок. След това поръсете с брашно.

Сложете тестото върху салфетката и я увийте с марля. Поставете на гърба или гърдите и я закрепете с бинт. После облечете пижама и си легнете.

Ако желаете да направите компреса на детето си, не забравяйте да му го сложете 2-3 часа преди лягане.

Един възрастен може да спи с компреса, но трябва да знаете, че ще ви накара да се потите. Това лечение няма странични ефекти, но бъдете внимателни, когато го използвате за деца, тъй като може да предизвика дразнене на нежната им кожа.

Вижте още: Ефективен начин да свалите високото кръвно с грейпфрут

Рейчъл Лим от Сингапур използвала компреса на детето си и споделя опита си във Facebook, потвърждавайки неговата огромна ефективност.

Нейното дете започвало да кашля 2-3 часа преди лягане. Тя добавя, че след като поставила на гърдите му компреса, не е чула да кашля и не е имало запушване на носа или храчки.

Джинджифилът, подобно на меда, е мощен инструмент за лечение на кашлица. Той успокоява болките в гърлото и облекчава секретите.

Не забравяйте да споделите статията с приятелите и семейството си, можете да помогнете на някого, който има нужда!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ