Лимоните могат да ви спасят от болките в ставите!

23182
Лимоните могат да ви спасят от болките в ставите!
Лимоните могат да ви спасят от болките в ставите!

Добре известен е фактът, че лимоните са едни от най-полезните плодове в света. Те са пълни с витамини и минерали, като например С, А, В1, В6, магнезий, биофлавоноиди, фолиева киселина, пектин, фосфор, калий, калций.

Всички те защитават организма от много заболявания, като например диабет. Редовната консумация на лимоните и техния сок има положителен ефект върху стомаха, черния дроб, червата и имунната система.

Бременните жени могат да елиминират сутрешното гадене чрез пиенето на лимонов сок, разреден с вода, прясно приготвен, за да облекчат киселините в стомаха. Лимоновият сок облекчава гаденето поради мириса и специфичния му вкус и има благоприятен ефект върху стомаха.

Корите на плода са антисептични, а неговите листа се използват за облекчаване на симптомите на треска.

Но знаете ли, че лимоните помагат и за премахването на болката в ставите?

Реклама
loading...

Лимоновите кори съдържат етерични масла, които успокояват кръвоносните съдове и притежават противовъзпалителни свойства, които чудесно неутрализират болката.

Това са 2 от най-добрите начини за използване на лимоните за тази цел:

1) Отделете кората, но бъдете внимателни, защото имате нужда от жълтия, а не белия слой, който е отдолу. Нанесете върху кожата на проблемното място и закрепете с бинт. Останете така за 2 часа и след това премахнете.

Вижте още: Смесете мед и канела и излекувайте над 10 различни заболявания!

2) Вземете 2 лимона и ги обелете, след което ги поставете в стъклен буркан. Налейте малко зехтин и след това затворете плътно. Оставете в продължение на 2 седмици. Когато измине това време, вземете марля и я потопите в маслото, приложете я към болезнените стави и закрепете с бинт за през нощта.

Надяваме се, че тази статия е била полезна за вас. Ако е било така, я споделете с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ