Орехите са супер храна! Яжте по 5 броя на ден и бъдете здрави!

Орехите са супер храна! Яжте по 5 броя на ден и бъдете здрави!
Орехите са супер храна! Яжте по 5 броя на ден и бъдете здрави!

Орехите са считани за супер храна и вие непременно трябва да ги включите в менюто си. Те имат високо съдържание на здравословни мазнини и осигуряват необходимата енергия за тялото.

Те са богат източник на витамини и минерали и са чудесни за укрепване на здравето. Орехите съдържат:

  • витамин Е;
  • антиоксиданти;
  • омега-3 мастни киселини;
  • феноли;
  • полиненаситени мазнини.

Този продукт има положителен ефект върху вашето здраве, ако се използва редовно. Ето списък на ползите за здравето, които можете да получите от яденето на орехи.

Намаляват стреса.

Истина е, че консумацията на орехи може да помогне за намаляване на стреса за много кратко време. Ако често имате проблеми, дължащи се на високите нива на стрес, тогава орехите могат да ви спасят. Те успокояват стреса в тялото ви и ви помагат да преодолеете негативните физически странични ефекти от стреса върху вашия организъм.

Предпазват мозъка.

Съдържанието на омега-3 мастни киселини в орехите ги прави способни да се справят с ADHD (синдрома на хиперактивност с дефицит на вниманието), рака и депресията. Редовната им консумация спомага за намаляване последиците от болестта на Алцхаймер.

В едно проучване, публикувано в New England Journal of Medicine, се казва, че консумацията на орехи понижава нивото на лошия холестерол и подобрява мозъчните функции.

Подобряват здравето на сърцето.

Искате ли да имате здраво сърце? Тогава добавете в диетата си орехи. Те съдържат високо ниво на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и ще ви избавят от сърдечните проблеми.

В едно неотдавнашно проучване, д-р Пени Крис Атертън обяснява, че приема на шепа орехи 4 дни в седмицата може значително да намали сърдечно-съдовите заболявания. Освен това, изследването показва, че консумацията на шепа орехи може да подобри състоянието на кръвоносните съдове само за 4 часа.

Способстват за намаляване на теглото.

Полиненаситените мазнини в орехите са много полезни за предотвратяване запушването на артериите и помагат за отслабване. Консумацията на орехи ви кара да се чувствате по-дълго време сити.

Вижте още: Напитка от джинджифил, с която ще намалите болката и лошия холестерол!

Подобряват състоянието на косата, кожата и ноктите.

По-лъскава коса заедно с гладка кожа е другата невероятна полза от консумацията на тези ядки. Те съдържат огромни количества полиненаситени мазнини и омега-3 мастни киселини, които правят вашите нокти бляскави и здрави.

Ето как се уверихте, че орехите трябва да са основна част от вашето рационално хранене и имат многобройни ползи за вашето здраве. Можете просто да ядете орехи като гарнитура или да ги добавяте към салатата си.

За да бъдете здрави, просто консумирайте 5 ореха всеки ден и това е достатъчно, за да забравите за здравословните проблеми. Яжте здравословна храна и бъдете здрави!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ