Спрете болката в ставите! Пригответе си това средство!

13411
Спрете болката в ставите! Пригответе си това средство!
Спрете болката в ставите! Пригответе си това средство!

Болките в ставите не възникват изведнъж, а биват предшествани от някои деструктивни процеси. Вие трябва да разберете защо ставите ви болят и да отстраните самата причина.

По-голямата част от хората в напреднала възраст имат такава болка в следствие на неправилно хранене, заседнал начин на живот или обратно, тежък физически труд.

Но ако вашите стави ви болят в ранна възраст, това свидетелства за нарушение в кръвообращението на синовиалната мембрана на ставата и унищожаването на ставния хрущял!

Ние сме подготвили една рецепта за средство, което ще предотврати появата на това заболяване. Ако имате мъчителни болки, то ще ви помогне, както за укрепване на ставите, така и за облекчаване на дискомфорта.

Реклама
loading...

 

Необходими продукти:

250 мл портокалов сок

150 грама овесена каша

200 мл вода

1 чаена лъжичка канела на прах

300 грама ананас

20-30 грама мед

50 грама бадеми

Начин на приготвяне:

Сварете овеса и го оставете да се охлади. Добавете към овесената каша портокалов сок, вода, ананас, канела, мед и бадеми. Всичко разбъркайте добре с блендер до получаването на гладка смес.

Употреба:

Пийте по 100 мл всяка сутрин 20 минути преди закуска. Би било много добре, ако на сутринта изпиете и чаша вода. По този начин ще помогнете на организма да усвои средството още по-добре.

Действие:

Портокалът и ананаса са много богати на витамин С, който помага за укрепване на костите, сухожилията и ставните връзки. Установено е, че при инфекциозен артрит, наред с другите заболявания на вътрешната среда на ставата на пациента, витаминът намалява активността й. Той също така притежава мощно противовъзпалително действие.

Вижте още: Напитка с куркума – един от най-мощните антиоксиданти в света!

Канелата съдържа калций, който укрепва ставите. Той подобрява кръвообращението, понижава холестерола и захар в кръвта.

Овесът съдържат силиций, магнезий, фосфор и калий. Той поддържа баланса на силиций в организма, укрепва кръвоносните съдове и опорно-двигателния апарат.

Бадемите съдържат разнообразие от полезни минерали, които са абсолютно необходими за здравето на костите. Калций, магнезий, манган и фосфор участват в поддържането на енергията.

Този ефективен инструмент можете да го приготвите в домашни условия за предотвратяване на сериозни заболявания на ставните връзки. Също така е много полезен за стомашно-чревния тракт.

Тази рецепта е полезна и за вашите приятели!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ