Коса – кога да я подстригвате, за да не си навлечете неприятности?

32913
Коса – кога да я подстригвате, за да не си навлечете неприятности?
Коса – кога да я подстригвате, за да не си навлечете неприятности?

Дългата гъста коса е истинско женско богатство, което трябва да бъде защитено, а не грижите за него да му ги поверявате на някой друг.

Смята се, че косата ни е дадена не само за красота, но и се явява източник на женска енергия. Ето защо, трябва да подхождате с повишено внимание, когато става въпрос за подстригване на коса  – изберете точното време от лунния календар и правилния човек.

Нищо чудно, че дори и нашите майки казват, че с каквото “ръка” ви подстрижат,  така косата ви ще расте. И понякога, когато някоя прическа не се е получила добре в салона, в живота някак си започва да не ви върви …

Има една интересна легенда:

Някога много отдавна около главата на човека имало ореол. Това е символ, който може да се види върху иконите на светците. Не е имало коса. Главата е била покрита с нещо като пух – като този върху главата на новороденото бебе. Когато човек изпадал в грях, лъчите на космическата енергия натежавали и се превръщали в коса. Това била връзката между човека и небето.

Реклама
loading...

Коса – източникът на нашите космически сили.

Легендата казва, че ако нещо се случи с косата ви, тя променя канала на невидимата река, която управлява нашите биоенергийни вълни. Следователно, всяко въздействие върху косата може да променя в една или друга посока не само вашия външен вид, но и целия ви живот.

За да не станете плешиви по-рано и да не загубите своя ангел-пазител, следвайте няколко стриктни мерки за безопасност. Трябва да знаете точно кога и защо ще подстригвате косата си.

Правило едно:

Вие не можете да доверите косата си на когото ви падне. Човекът, който ви подстригва, променя вашето биополе. След като отидете в салона, изберете не само модерна прическа, но също така и енергичен и радостен фризьор – така животът ви ще се промени към по-добро.

По-възрастните фризьори имат по-силно въздействие върху живота ви. Ако вие сте независими хора, които решават своите проблеми сами и не ви харесва, когато нещо пречи на тяхното осъществяване, изберете фризьор на вашата възраст или по-млад от вас.

Когато сте хронично нещастни по някаква странна причина, има смисъл да изберете много стар и известен майстор, дори и ако прическата, която ще ви направят, ще ви струва скъпо. След посещението при фризьора живота ви ще се промени драстично. И ако правилно изчислите времето на посещение при него, животът ви не само ще се промени, но и ще се подобри.

Правило две:

По-добре не подстригвайте косата си сами. Това е „суеверие“, но човек много трудно се подстригва сам. Без значение колко сте силни и каква воля имате, на всеки един човек ще му бъде много трудно да коригира деформацията на собственото си био-поле.

Правило три:

Смята се, че е по-добре, ако ви подстригва човек в салона, който е същият пол като вашия. По време на подстригването се променя етерното, астралното и менталното биополе, и в резултат на това вие можете лесно да се поддадете на влиянието на някой друг.

Ето защо, ако искате фризьора ви да бъде с различен пол от вашия, това може да доведе до проблеми в личния ви живот. В библейската история за Самсон го погубва жена, която отрязва косата му.

Правило четири:

Ако искате след  подстригване косата ви да започне да расте по-бързо, прическата трябва да се прави при пълнолуние. Ако искате косата ви леко да промени своите свойства – например, не сте доволни, че е непослушна и непокорна, отидете на фризьор при намаляваща луна. Но след подстригване на косата ви ще й трябва повече време, за да порасне. Периодът на намаляващата луна също е добър, ако искате да спрете косопада и да укрепите корените на косата.

Древен славянски съвет: Ако имате настинка – леко подравнете косата си и негативната енергия от заболяването ще изчезне и организмът ви по-лесно ще се пречисти.

Правило пет:

Косата не трябва да се подстригва в следните лунни дни – 9, 15, 23 и 29 ден в зависимост от лунния календар, както и в дните на слънчево и лунно затъмнение. След тези процедури можете да се разболеете или както казват старите хора “да отрежете паметта и съзнанието си”.

Вижте още: Как обикновената метла може да изгони лошата енергия от дома ви?

Ако искате все пак да се подстрижете, посетете фризьорския салон в петък, когато слънцето отива в Козирог (24 декември – 22 януари) и Телец (22 Април – 21 май).

Подстригване в събота:

Това е един добър ден за подстригване. Здравето на косата ви цялостно ще се подобри. Ще премахнете кармичните дългове и грехове от вашия род.

Подстригване в неделя:

По-добре не се подстригвайте – възможно е да убиете собствената си съдба или късмет. Този ден е добър само за хронични неудачници – може би съдбата ще се смили над вас и животът ви ще се промени към по-добро.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ