Маслото от чаено дърво трябва да бъде във всеки дом!

13631
Маслото от чаено дърво трябва да бъде във всеки дом!
Маслото от чаено дърво трябва да бъде във всеки дом!

Маслото от чаено дърво има широк спектър на действие. То е мощен антисептик, който има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

Поради тази причина често се използва като естествен агент за предотвратяване на инфекции, лечение на малки рани, изгаряния и мехури.

При прилагането на маслото от чаено дърво трябва да следите каква е концентрация му. Така например 5%-овият разтвор на етеричното масло е подходящ за лечение на акне, 10%-овия разтвор перфектно се справя с проблема с потните крака.

Трябва да знаете, че преди началото на лечението, е добре да нанесете малко количество масло върху произволен участък от кожата, за да проверите реакцията на организма към него. Ако се появят зачервяване, парене, дразнене или други раздразнения върху кожата, маслото трябва да се разреди или да не се използва.

Използване на масло от чаено дърво.

Реклама
loading...

При лечението на акне

Използвайте масло с 5% концентрация. Разбъркват се 5 части масло и 95 части вода. Втривайте разтвора в кожата си сутрин и вечер.

Като антисептик

Маслото ефективно лекува малки рани, възпаления, малки порязвания, обриви, херпес. За това лечение не е необходимо да правите специален разтвор. Просто втрийте няколко капки в засегнатата област. За тази процедура се използва масло с концентрация от 5%.

При лечението на гъбички

Нанесете 2-3 капки масло върху засегнатата част от гъбичките на ноктите. Намажете повърхността на нокътя и под него. Тази процедура трябва да се прави един път на ден.

За здрава коса

Маслото има добър ефект върху състоянието на космените фоликули. Шампоан с 5%-во съдържание на масло ще ви помогне да се отървете от пърхота и въшките.

За релаксация

Маслото има отличен ефект върху човешката психика. Във ваната добавете 8-10 капки масло от чаено дърво. То ще ви помогне да се отпуснете, да намалите тревожността и да подобрите ефективността.

При ангина

Пригответе голям съд или купа с 1 литър гореща вода. Добавете 2-3 капки масло от чаено дърво, сложете главата си над парата и покрийте с кърпа. Дишайте дълбоко в рамките на 5-10 минути. Още след първата процедура, болките в гърлото ще намалеят. Също така това лечение помага за почистване на синусите.

За интимна хигиена

Използвайте масло с концентрация 10%. То е отлично средство за досадния проблем за много жени – млечницата. За целите лечението пригответе специален разтвор: смесете 5 капки масло и 1/2 чаена лъжичка сода, след това разтворете в 200 грама хладка вода. Правете промивки в продължение на 1 седмица, две пъти на ден.

Ухапвания от насекоми

За да дезинфекцирате раната, да облекчите болката и да предотвратите сърбежа, приложете 5%-ов разтвор на мястото на ухапването от насекоми. Наложете малка превръзка, така че маслото да не се изпари. Правете тази процедура 2 пъти на ден. Още в края на първия ден ще почувствате облекчение.

За лечение на херпес

Нанесете 3-4 капки от масло с 5% концентрация върху засегнатия участък от кожата. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти на ден. Най-добре е да използвате превръзка, така че маслото да не се изпари.

Вижте още: Тази паста ще победи грип, настинка и възпаление!

Като средство за почистване

Маслото от чаено дърво може да се използва като средство за домашна грижа. В спрей бутилка се смесват 120 мл оцет и 700 грама вода, след това се добавят около 10 капки масло. Този разтвор е идеален за борбата с плесента в банята, а дори и за почистване на огледала и прозорци, тъй като изсъхва бързо, без да оставя ивици.

В допълнение към потискането на инфекциозните процеси, маслото от чаено дърво има способността да стимулира имунната система и да увеличава защитните сили на организма.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ