Притеснете тези точки на тялото и умората ще изчезне!

Притеснете тези точки на тялото и умората ще изчезне!
Притеснете тези точки на тялото и умората ще изчезне!

Чрез натиск върху определени точки на тялото може да влияете върху работата на много органи. Това е известно още от времето на древната китайска медицина, която е процъфтявала в продължение на хиляди години преди новата ера.

В това време акупунктурата се счита за лекарството за всички болести – правилните, умели убождания в точните точки могат да върнат здравето дори на неизлечимо болните.

Тези активни точки са навсякъде по нашето тяло и може да им се въздейства не само с помощта на игли.

Акупресура против болка

Акупресурата е един вид точков масаж. Това е метод за лечение на заболявания чрез прилагане на натиск върху определени точки от тялото.

Достатъчно е само да знаете къде е желаната точка – например, за здравето на гърлото съответства  точката на гърлото; точката, регулираща черния дроб, се намира на долния ред на ребрата и корема.

Намерете мястото, което ви притеснява най-много – ако намерите правилната точка, вие ще почувствате гъделичкане или изтръпване при натиск. За да постигнете терапевтичен ефект, направете лек масаж на тази точка.

Натиснете надолу, използвайки кръгово въртеливо движение, ако искате натиснете и по-силно. Половин минута по-късно ще се почувствате по-добре!

Проверете ефективността на акупресурата, когато имате главоболие. Натиснете върху точката, която е по средата между палеца и показалеца.

Премахнете главоболието и умората за 30 секунди! С помощта на акупресурата е възможно.

Вижте още: 10 природни антибиотици, които борят инфекциите и вирусите!

Натиснете точката, както е описано по-горе. Масажирането в този момент отпуска, успокоява и помага да се поднови сърдечната честота. Главоболието ще отмине след известно време.

Ще почувствате лекота на ума и тялото, стимулирането на тази точка има положителен ефект върху организма. Можете да използвате този метод не само когато имате главоболие, а и при всяка стресова ситуация това чудо, наречено масаж, ще намали нивото на тревожност.

Невъзможно е да престанете да се удивявате на това как е устроен човешкият организъм. Кажете на приятелите си за това как да премахнат главоболието с помощта на акупресура. Може да е полезно за тях.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ