Понижете холестерола с помощта на тази мощна напитка!

13703
Понижете холестерола с помощта на тази мощна напитка!
Понижете холестерола с помощта на тази мощна напитка!

Кръвното налягане и холестерола могат да доведат до неприятни последици по отношение на човешкото здраве.

Сърдечните заболявания обикновено са резултат от нездравословния начин на хранене. Няколко фактора могат да допринесат за предотвратяването на това заболяване. Те включват: поддържане на здравословно тегло, редовна физическа активност, контрол на кръвното налягане, понижаване нивата на холестерола в кръвта и, не на последно място, отказване от тютюнопушенето.

Тези здравословни навици ще ви помогнат да постигнете обрат в болестите на сърцето, ако ги следвате. Тази рецепта може да ви даде допълнителен тласък за поддържане на добро здраве.

Съставки:

1 скилидка настърган пресен чесън

Реклама
loading...

Прясно изцеден лимонов сок от половин лимон

Половин чаена лъжичка настърган джинджифил

1 супена лъжица натурален ябълков оцет

1 супена лъжица натурален суров мед

Получаване:

С помощта на кухненски робот смесете всички съставки. Сместа се поставя в буркан и се съхранява в хладилник. Консумирайте умерено преди всяко хранене през деня. Ако вкусът е прекалено силен за вас, разредете с малко вода или просто я добавете към любимия си коктейл.

Ползи за здравето

Суровият чесън намалява нивата на триглицеридите, холестерола и кръвната захар. Този зеленчук е полезен също за профилактика срещу атеросклероза.

Джинджифилът е друго хранително вещество, което значително намалява нивото на триглицеридите и холестерола в кръвта при хора, страдащи от диабет, нефротичен синдром, хипотиреоидизъм и алкохолизъм.

Вижте още: Как емоциите влияят на здравето ни? Разберете как!

Ябълковият оцет контролира нивата на кръвната захар и нивата на инсулина, както и високите нива на триглицеридите в кръвта и холестерола при пациенти, страдащи от диабет тип 2.

Медът премахва натрупването на холестерол в кръвоносните съдове.

Важно е да знаете, че понижаването на нивата на холестерола и триглицеридите значително намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ