Чай от магданоз: лекува възпалението и спасява от рак!

Чай от магданоз: лекува възпалението и спасява от рак!
Чай от магданоз: лекува възпалението и спасява от рак!

Всички знаем, че тази зеленикава трева, използвана в салати или гарнитури, се нарича магданоз, но малко хора знаят, че той има много полезни свойства за здравето.

Ако искате да се възползвате от всичките му ползи, ви съветваме да се опитате да приготвите този чай с магданоз. Ето няколко ползи, които можете да получите от редовното пиене на чай с магданоз.

Той предотвратява образуването на тумори.

Срещащото се в природата съединение “миристицин” се съдържа в магданоза. Това съединение е много полезно за намаляване скоростта на разпространение на тумора в тялото. В допълнение, то предотвратява растежа на тумори в белите дробове и стомаха. По този начин, естественото съединение потиска растежа на раковите клетки.

Този факт се потвърждава от изследване, проведено с мишки. Резултатът показа, че маслото произведено от листата на магданоза, е много ефективно за намаляване растежа и разпространението на тумори в мишките. Това е наистина ефективно алтернативно лечение при рак на белите дробове и стомаха.

Лекува увреждането на нервите.

Невротоксичността е основна причина за увреждането на нервите. И така какво означава „невротоксичност“? Тя се използва като термин за ситуация, в която увреждането на периферната нервна система или мозъка се дължи на изкуствени токсични вещества като тежки метали или пестициди.

Тези токсини са много опасни за функционирането на нервната система. Нервите са важен начин за предаване и обработка на информацията в мозъка. Нарушаването на нервите води до сериозно увреждане на нервната система.

Едно скорошно проучване доказа, че сокът от магданоз е много ефективен за подобряване на симптомите на невротоксичността. Установено е, че токсичността в нервната система на мишките поради веществото кадмий, който е тежък метал, показа значително подобрение след прилагане на сока от магданоз.

Намалява възпалението.

Артрит, подагра и остеоартрит – заболявания причинени от възпаление. За щастие, магданозът може да помогне и в тези случаи!

Магданозът е богат на витамин С, който помага да се намали нивото на CRP (С-реакционен протеин), който сам по себе си е съединение, което води до възпаление в тялото.

Рецепта за чай от магданоз

Съставки:

Магданоз – 4-5 стръка

Вода – 3 чаши

1/2 лимон

Мед – 1 чаена лъжица

Вижте още: Знам този еликсир от баба ми! При кашлица винаги ми помага!

Получаване:

Вземете една купа и добавете 3 чаши вода.  Сложете водата да заври на бавен огън. Добавете нарязания на ситно магданоз и лимона във врящата вода. Изключете котлона и го оставете в продължение на 5 минути. Прецедете и извадете от него магданоза и лимона. Добавете 1 чаена лъжичка мед и вкусният чай от магданоз е готов!

Употреба:

Пийте този чай всеки ден, за да се предпазите от много болести. И така, не е ли това най-лесният начин да бъдете здрави?

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ