Салата „Козунак“: Впечатлете гостите си с това уникално ястие!

Салата „Козунак“: Впечатлете гостите си с това уникално ястие!
Салата „Козунак“: Впечатлете гостите си с това уникално ястие!

Днес ви представяме много красива салата, подходяща за всеки празник и специален повод.

Понякога е по-важно да впечатлите гостите си с необичайни плата и ястия, отколкото просто практично да поднесете продуктите. В случая с тази празнична салата можете да постигнете и двете!

Салата “козунак” определено се откроява от всичко останало с невероятната си прилика с едноименния сладкиш. Ярка, нежна и без съмнение, много вкусна – ще удиви всички.

Съставки:

Картофи – 4 броя

Яйца – 4 броя

Моркови – 2 броя

Зелен лук – половин връзка

Мариновани гъби – 500 грама

Пилешко филе – 300 грама

Майонеза – 150 грама

Чушка – 1 брой

Крекери – 100 грама

Начин на приготвяне:

Картофите, морковите и яйцата се сварят до готовност. Пилешкото също се сварява. Нарежете фино маринованите гъби и зеления лук.

Използвайте форма на пръстен или негови аналози (например, консерви от ананас, пластмасова бутилка) и подредете съставките в следния ред: настъргани картофи, майонеза, нарязано пилешко филе със зелен лук, майонеза, настъргани моркови, майонеза.

Продължете с моркови, слой гъби със зелен лук, настърган яйчен жълтък. Повторете последователността от слоеве, докато запълнете формата.

Сложете салатата да се изстудява в хладилник за 1-2 часа, след това я извадете от ринга. Сега я намажете с тънък слой майонеза, поръсете с натрошени крекери. За украса, разбъркайте настъргани белтъци с останалата майонеза и поставете най-отгоре. Използвайте ленти от червена чушка и стрък зелен лук за украса. Празничната салата е готова.

Вижте още: Шишчета от мляно месо с бутер тесто – бързо и много атрактивно ястие!

Тази година на Великден можете да изненадате гостите си не само с мраморни яйца, но и със загадъчен козунак! Между другото, по този начин, може да подредите всяка друга вкусна салата. Споделете рецептата с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ