Тайната за спокоен сън вече е разкрита! Разположете леглото…

1552
Тайната за спокоен сън вече е разкрита! Разположете леглото...
Тайната за спокоен сън вече е разкрита! Разположете леглото...

Не е тайна, че пълноценният и здрав сън е ключът към прекрасно самочувствие и добро настроение. А фактът, че за добро здраве човек трябва да спи около 8 часа на ден, отдавна е известен на всички. Но малко от нас знаят, че някои на пръв поглед незначителни малки неща оказват влияние върху качеството на вашия сън много по-силно, от колкото хъркането на спящата до нас половинка.

Ето затова ви предлагаме да научите няколко правила за оформяне на зоната за спане, след което вие винаги ще бъдете здрави и отпочинали.

Как да се сложите леглото в спалнята?

1) Височината на леглото трябва да е със 7 см над нивото на коляното, а дължината – с 10 см по-голяма от ръста на най-високия обитател в спалнята.

Реклама
loading...

2) Най-благоприятното разположение на леглото е до стената. Спането, когато леглото е до стената, ще ви създаде чувство за сигурност и комфорт. Разполагането на леглото в ъгъла или до прозореца не е добро решение!

3) Също така не разполагайте леглото така, че главата да е под наклонен надвиснал покрив. Това влияе отрицателно върху психичното здраве.

4) Леглото трябва да бъде поставено по такъв начин, че да е достъпно от двете страни. Не е необходимо да се претрупва с ненужни предмети около него.

5) Ненужните неща са пречка за една добра почивка. Разположете около леглото само необходимите предмети. В крайна сметка, всеки детайл в спалнята е в състояние да натрупва и да носи специална енергия.

Между другото, това се отнася за старите вещи, които всеки обича да съхранява под леглото. По-добре е да си намерите друго място за тях или да не ги съхранявате в къщата.

6) Разположете леглото, колкото е възможно по-далеч от вратата, защото вдигането на шум от ежедневните дейности не трябва да ви притеснява в спалнята.

7) Свещници, картини и снимки не им е мястото над леглото. Нищо не трябва да виси над вас!

8) Желателно е вратата на стаята да може да се вижда от леглото. Ако вратата се намира зад главата ви или е прекалено близо, вашият сън е неспокоен и тревожен.

9) Ако искате отношенията с половинката ви да са хармонични, то не трябва да делите леглото на две части. Това може да доведе до разногласия и кавги.

Вижте още: Изпитани съвети за почистване на дома от топ домакини!

10) И не забравяйте, че в спалнята трябва да бъде винаги чисто и свежо! Сменяйте спалното бельо най-малко веднъж седмично, а и да не забравяме, че матракът е необходимо от време на време да се проветрява.

Когато в дома всичко е на мястото си,  то и стопаните му ще се чувстват здрави, отпочинали и пълни с енергия за нови постижения!

Запомнете тези съвети и ги споделете с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ