Как да си направим сами мраморни яйца за Великден?

22560
Как да си направим сами мраморни яйца за Великден?
Как да си направим сами мраморни яйца за Великден?

Направете си сами мраморни яйца само за няколко минути!

С всяка изминала година стават все повече оригинални вариантите за боядисване и декориране на великденските яйца. Искаме да ви припомним един интересен и необичаен начин на боядисване – мраморни великденски яйца!

На пръв поглед човек би си помислил, че такива деликатни и причудливи форми е много трудно да се направят и ще отнеме много време! Но не, да направите тази украса, не е по-сложно, отколкото  традиционното сваряване на яйцата в люспи лук, например!

Можете сами да направите тези мраморни яйца бързо и лесно. Цветовата гама я избирате сами. Тя може да бъде както от класическа комбинация от цветове – спокойни тонове и меки преходи, така и от буйни ярки цветове.

Реклама
loading...

Всеки модел ще е напълно уникален и неповторим, резултатите ще ви изненадват всеки път.

За да направите мраморните великденски яйца, ще ви са необходими:

  • варени яйца
  • съд с вода
  • лак за нокти в различни цветове
  • клечки за зъби
  • гумени ръкавици

Налейте вода при стайна температура в чаша или купа. Капнете във водата различни цветове лак за нокти, капка по капка. Лакът бързо ще се разпространи по повърхността на водата. Разбъркайте с клечка за зъби и направете някаква фигура.

Вижте още: 12 начина да обновите вашите стари вещи и те да заблестят отново

Вземете яйцето, така че пръстите на ръцете ви да заемат възможно най-малка площ. Потопете половината яйце във водата с лак, задръжте 1-2 секунди и го извадете.

Ако не искате случайно да си изцапате пръстите с лак, използвайте гумени ръкавици. Внимателно поставете яйцето със сухата част от черупката и оставете да изсъхне. За да ускорите процеса на сушене, можете да използвате сешоар.

След това повторете всичко и с другата половина от яйцето.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ