Добавете замразени лимони в менюто си и бъдете здрави!

Добавете замразени лимони в менюто си и бъдете здрави!
Добавете замразени лимони в менюто си и бъдете здрави!

Лимони – цитрусови плодове, богати на витамини и минерали като калций, фосфор, магнезий, желязо, калий, протеин, рибофлавин, фолиева киселина, витамин А, С, В6 и Е. Известно е, че лимоните съдържат мощни антиоксиданти, които помагат да бъдат освободени радикалите, отговорни за много здравословни проблеми, включително рак и тумори.

Въпреки това, повечето хора не осъзнават, че голяма част от антиоксидантите, витамините и минералите, всъщност са концентрирани в кората на лимоните, не само в самия плод.

Замразени лимони.

За да получите най-доброто от лимоните, трябва да ги замразите. Това ще им позволи по-добре да запазят хранителните си вещества. Имайте предвид, че трябва да измиете лимоните добре, преди да ги замразите, и да ги използвате, след като са напълно замразени.

Използване на замразените лимони.

След замразяване извадете лимоните от хладилника и ги нарежете на половина. Използвайте ренде и ги настържете. Така нарязаните резени лимони трябва да се добавят към храната, например: към тестени изделия, салати, кисело мляко и супи. Замразеният лимон ще подобри вкуса на ястията и ще им придаде приятен аромат.

Вижте още: Кажете „Сбогом“ на подуването на краката! Това мощно средство ще помогне!

Можете да добавите и замразените резени лимон във вашия домашен сладолед, плодов и зеленчуков сок, чай или пюре. Ако обичате печива, добавете замразените лимонови резенчета в блата на любимите си торти, в домашния хляб или кифлички, за да подобрите вкуса им.

Консумирайте повече от един лимон на ден. Когато правите това редовно, здравето ви ще се подобри драстично.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ