Лимоните могат напълно да премахнат болките в ставите! Ето как…

Лимоните могат напълно да премахнат болките в ставите! Ето как...

Лимоните, както всички цитрусови плодове са богати на витамин С, който лекува редица болести. Лимоните пречистват, тонизират и успокояват.

Лечебните свойства на този плод са били научно открити още през 18-ти век, когато той е бил използван срещу грип и различни инфекции сред моряците на корабите. В момента, лимонът е широко използван и популярен плод, който често се използва при приготвянето на естествени лечебни средства.

Освен факта, че лимоните се използват за овкусяване на различни ястия и десерти, те са богати на много хранителни вещества. Един среден лимон съдържа 17 калории, 0,6 грама протеин, 0,2 грама мазнини, 5,4 грама въглехидрати, 1,6 грама влакна и 1,5 грама захар.

Лимоните могат напълно да премахнат болките в ставите! Ето как...

Сокът от един-единствен лимон е достатъчен, за да ви осигури 51% от препоръчителното дневно количество от витамин С, както и част от витамин В и минерали като магнезий и калий.

Реклама
loading...

Чаша прясно изцеден лимонов сок съдържа около 23% от необходимата за човек дневна доза от витамин С.

Ето и основните ползи от лимоните:

. Засилват имунната система

. Балансират нивото на рН

. Изхвърлят токсините от тялото

. Спомагат за редуциране на теглото

. Лекуват кожни заболявания

. Лекуват простуда и грип

Освен това, лимоните също така могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, да премахнат акне, да поддържат здравословен тен на лицето и да подобрят усвояването на желязо в организма.

Една чаша лимонова вода сутрин може да ви осигури достатъчно енергия през деня и намалява риска от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания.

Лимоните могат напълно да премахнат болките в ставите! Ето как...

Вижте ощеВитамин В12 и признаците за недостига му в организма ни

В същото време, полезен е не само сокът – според експерти лимоновите кори дори предлагат още по-добри ползи за здравето. Те са мощно антисептично и антибактериално средство, което успешно се бори с различни инфекции, а също така отпуска кръвоносните съдове и намалява болката.

Натриването с лимонова кора на болезнените участъци по тялото трябва да ви помогне бързо да се премахне болката. Същите резултати могат да бъдат постигнати, ако се подготви лекарство от един лимон и зехтин в буркан.

Както можете да видите, лимоновата кора има много ползи за здравето, така че не трябва да я изхвърляте следващия път, когато ядете тези плодове.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ