Аспиринът и неговите уникални приложения в бита

Аспиринът и неговите уникални приложения в бита
Аспиринът и неговите уникални приложения в бита

Аспиринът е един от многото обезболяващи без рецепта, на които разчитаме регулярно. Повечето хора го съхраняват у дома и само чакат да се появи болката, за да започнат да го приемат. Но това, което може би не знаете е, че продуктът съдържа химикали, които могат да направят много повече, отколкото да облекчите досадните главоболия.

Ето някои не-фармакологични методи за използване на аспирин.

  1. Бори пърхота.

Аспиринът съдържа салицилова киселина. Тя има силно хидратираща способност и може да намали образуването на пърхот в косата. “Употребата на аспирин, смесен с шампоан, помага за намаляване на възпалението на кожата на главата, което причинява пърхот” – казва д-р Джошуа Зейхнер, козметичен и клиничен изследовател в областта на дерматологията. Добавете две или три таблетки аспирин към вашия шампоан и масажирайте скалпа със сместа, след което оставете за няколко минути преди изплакване.

  1. Лекува кожата.

Не само че салициловата киселина овлажнява кожата, но тя също така помага за премахването на мазните и мъртвите клетки, което я прави невероятно противник на акнето и псориазиса, тъй като може да почисти порите и да намали подуването, зачервяването и увреждането на кожата.

Разбъркайте пет натрошени таблетки с една четвърт чаша вода и, по желание, една чаена лъжичка мед. Нанесете върху кожата и оставете за 10 минути, след което изплакнете.

  1. Чисти следи от пот.

Понякога петната от пот могат да имат такъв мощен ефект върху дрехите си, че стават почти водоустойчиви и трудно се отмиват с обикновено пране. Но аспиринът може да помогне! Направете паста по рецептата по-горе и приложете върху петната. Оставете да престои няколко минути, след което изплакнете и изперете. Експертите предлагат също да го използвате, за да се отървете от петната от кръв.

  1. Автомеханик.

Това е доста невероятно. Препоръчва да добавите натрошени таблетки аспирин директно към акумулатора. Салициловата киселина реагира със сярната киселина в тях и ще получите достатъчно инерция за автомобила си, за да се придвижите.

Вижте още: Седем невероятни идеи за организиране на кухнята

  1. Професионален градинар.

Салициловата киселина, освен факта, че в състояние да съживи вашите растения, може да блокира производството на етилен и мухъл, двете основни причини за увяхването на градинските цветя и цветните аранжировки. Добавете натрошен аспирин във водата, с която поливате цветята си, или водата, в която поставяте букетите си – и вашите зелени приятели ще живеят по-дълго.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ