Лакът за нокти може да бъде опасен: Ето какво се случва с тялото след използването му!

1880
Лакът за нокти може да бъде опасен: Вижте какво се случва с тялото!
Лакът за нокти може да бъде опасен: Вижте какво се случва с тялото!

Лакираните нокти за много жени се неизменна част от тяхното ежедневие и външен вид, самочувствие, стил и елегантност.

Но лакът и другите продукти за грижа за ноктите могат да бъдат изключително опасни за здравето, а в някои ситуации могат да предизвикат безплодие или рак.

Учени от Станфордския университет са предупредили дамите внимателно да прочетат съдържанието на лака и останалите препарати за нокти дали съдържат вредни вещества.

В лакът се съдържат множество отровни химикали, които могат да доведат до сериозни последствия за здравето. Това са: формалдехид, толуен и дибутилфталат, известни като “токсичното трио”. Използването на тези химикали може да причини редица здравословни проблеми, от които най-лошите са безплодие и рак.

Толуенът разрушава нервната система

Реклама
loading...

Това е разтворител, който често се използва, за да се намаже последния слой на ноктите. Учените твърдят, че този химикал може да повлияе неблагоприятно на централната нервна система и да повреди репродуктивните органи.

Формалдехидът причинява рак

Известен канцероген е, използва се като средство за укрепване на ноктите и дезинфекция на приборите за грижа. Доказателство за това колко е силно това съединение е използването му като консервант в медицински лаборатории. Освен в лакът за нокти, го има и в препаратите за укрепване на ноктите.

Вижте още: Тази маска ще върне повредената ви коса обратно към живота!

Дибутилфталатът уврежда репродуктивните органи

Използва се в лакът за нокти, за да се постигне по-лесно нанасяне. Наличието на този химикал в козметичната индустрия се свързва с щетите, които възникват при репродуктивните органи.

Проблемът, който причинява лакът не се наблюдава внезапно, а след дълго използване на продукти за нокти. Затова преди да се лакирате, проверете съдържанието на продуктите.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ