Не изхвърляйте саламурата от киселите краставички! Вижте защо!

Не изхвърляйте саламурата от киселите краставички! Вижте защо!
Не изхвърляйте саламурата от киселите краставички! Вижте защо!

Обръщаме се към всички любители на киселите краставички! Туршията обикновено се използва като аперитив или като съставка в любимата ви рецепта, което е доказателство, че киселите краставички са доста важни. Все пак, знаете ли, че солената вода, всъщност има много приложения извън кухнята?

Когато ядете кисели краставички, не изливайте саламурата! Вместо това, можете да я използвате в един от тези методи! Прочетете, за да научите повече.

 1) Предотвратява и облекчава мускулни спазми.

Саламура може да съкрати наполовина мускулните крампи. В допълнение, мускулните спазми се дължат на намаляване на електролита, който може да бъде заменен със солена вода. Спортистите използват тази техника в продължение на много години и са постигнали отлични резултати.

2) Лекува махмурлук.

Когато човек пие алкохол, изчерпва от тялото си големи количества натрий и вода. Саламурата допълва ниските нива на натрий и вие се чувствате много по-добре.

3) Помага да контролирате кръвната захар.

Оцетът е в състояние да помогне на тялото да възстанови количеството инсулин. Тъй като саламурата съдържа оцет, тя може да помогне при по-ниски нива на кръвната захар чрез забавяне на храносмилането след хранене.

4) Успокоява слънчевото изгаряне.

Прекарвате много време на слънце? Саламура може да помогне за облекчаване на слънчевото изгаряне и да стимулира възстановяването. Как? Оцетът, който се съдържа в саламура, успокоява кожата. За допълнително облекчение, уверете се, че сокът е студен.

5) Помага при болезнена менструация.

Менструацията може да доведе до спазми и обезводняване. Саламурата помага за хидратиране на тялото и помага при крампи.

Вижте още: Тази напитка премахва кисти и миоми само за 5 дни!

6) Намалява коремните болки.

Някои хора страдат от стомашни проблеми заради ниското ниво на стомашна киселина. Въпреки това, киселината, съдържаща се в солената вода, може да бъде решение за хората, които се нуждаят от стимулиране на храносмилането.

Кой да предположи, че солената вода на киселите краставички може да е толкова полезна? Не забравяйте да споделите статията с приятелите си, които обичат туршия!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ