Пламъкът на свещта показва вашето енергийно състояние

Пламъкът на свещта показва вашето енергийно състояние
Пламъкът на свещта показва вашето енергийно състояние

Пламъкът и огънят отдавна са считани за символ на жизнеността и триумфа на живота над смъртта. Неслучайно съществуват фрази като “изгаря от любов”, “в очите гори пламък” и много други. Огнената стихия винаги е означавала настойчивост, сила, избухливост и острота.

В магическите ритуали пламъкът помага да се разкрие същността на човека и да се определи неговото вътрешно енергийно състояние. Свещта, като източник на пламък и огън, също се използва в магиите и помага да се определи енергийното поле на човека и да се научат неговите жизнени проблеми и преживявания. Такива ритуали могат да се извършат самостоятелно у дома, а в тази статия ще ви покажем как да го направите и какво може да ви разкрие пламъкът на запалената свещ.

Огънят в магиите винаги е бил използван като индикатор за личността на човека и за неговото душевно състояние. По пламъка на свещта можете да определите своето енергийно състояние и да откриете най-важните проблеми в живота си.

Запалете свещ и загасете другата светлина в помещението. Този ритуал е най-добре да се проведе в пълно усамотение и тишина. Внимателно се съсредоточете върху пламъка и се опитайте да не мислите за нищо друго. Доближете ръцете си към огъня, като ги задържите на свещта няколко секунди. След това, наблюдавайте поведението на свещта.

• Ако свещта гори равномерно, пламъкът е спокоен и не образува изкривявания, значи всичко в живота ви върви добре.

Реклама
loading...

• Ако свещта “плаче” – появили са се множество восъчни налепи надолу – това е знак за нестабилно душевно състояние. Нещо ви тревожи и вие не можете да разрешите проблемите си.

• Ако веднага след като запалите свещта върху нея от горе до долу потече капка восък, това означава, че сте урочасани или някой ви желае зло да такава степен, че от негативните мисли на вашия недоброжелател, в живота ви се появяват проблеми и неприятности.

• Ако линиите на стичащия се восък се пресичат, това е много лош знак, свидетелства за сериозно заболяване.

• Ако свещта изгасне – това е поличба за нещо много опасно, което е неизбежно. В такива случаи трябва незабавно да коригирате грешките си – да се покаете за действията си, да поискате прошка, да простите на себе си, да се отървете от всичко, което прави живота ви нещастен.

Вижте ощеЗащо католици и православни се кръстят по различен начин?

• Ако свещта започне да пука, значи е време да се освободите от своите негативни емоции. Опитайте се да изведете от вас всички негативни чувства, чувството за вина, негодуванието, обидата.

• Ако фитилът на свещта силно се е извил, това може да означава, че вие сте в края на своята морална и физическа сила. Трябва да се отпуснете и да си възвърнете енергията.

• Ако стичанията от восък по свещта са черни, това означава, че в момента нямате сили да се борите с обстоятелствата и проблемите, които са ви затрупали. Вие чувствате, че не може да продължите по-нататък, че не чувствате сила в себе си. Вие имате черна ивица в живота си.

Още по време на този ритуал, можете да се отървете от негативността, намираща се вътре във вас. За да направите това, поднесете дланите си от ляво и от дясно на свещта, вгледайте се в пламъка й и помислете за това, което най-много ви тревожи. В този момент е нужно искрено да поискате прошка от тези, които може би сте обидили през живота си и да се сбогувате със своите огорчения, обиди и чувство за вина.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ