Всяка сутрин в продължение на 7 дни жена закусвала по 3 яйца – вижте защо

Всяка сутрин в продължение на 7 дни жена закусвала по 3 яйца - вижте защо
Всяка сутрин в продължение на 7 дни жена закусвала по 3 яйца - вижте защо

Една жена решила да разбере дали яйцата са наистина толкова лоши, колкото мнозина казват. Ето какво станало, когато започнала всяка сутрин да приема по 3 яйца.

Винаги съм обичала яйца – засищат ме, вкусни са, но по някаква причина никога не съм ги приготвяла през делнични дни, защото мислех, че нямам време за това, а много казваха, че не са и полезни.

По принцип винаги излизам от вкъщи с банан или ябълка в ръка.

Въпреки това, огладнявах преди времето за обяд. Затова реших, че е време за промяна и тази промяна ще бъде приемането по 3 яйца всеки ден.

Яйцата са перфектният избор. Не само, че са пълни с протеини, но жълтъка съдържа омега 3 мазнини, витамин D, Е и В12, както и много минерали.

Реклама
loading...

Ето какво се случи, когато започнах всяка сутрин да ям по 3 яйца.

Хората мислят, че яйцата са вредни, но не са прави.

Много от приятелите ми казват, че това е лоша идея и че не би трябвало да ги ям. Но науката надмина препоръките, че е най-добре да се ядат само белтъците, а и множество съвети, които се отнасят на мазнините и холестерола не са базирани на реални изследвания.

Експерти днес твърдят, че има холестерол в яйцата, но той няма голямо влияние върху холестерола в кръвта, който е виновен за запушените артерии.

Диетолозите също подчертават, че броят на яйцата, които трябва да изядете за една седмица до голяма степен зависи от това каква е останалата част от вашето меню. Поради това, че храната ми е доста богата и съм физически активна, се чувствам още по-добре, след като направих тази промяна.

Приготвих закуската си за по-малко от 4 минути.

Няма извинение, което да ви попречи да закусите, особено когато можете да приготвите отлична закуска за 4 минути. Това е много по-бързо от правене на сандвичи, приготвяне на овесени ядки или да се редите в близката пекарна.

Цял живот съм живяла в лъжа.

Можех да пропусна следобедната закуска.

Тъй като банана и ябълката не ми бяха достатъчни, за да се наям, не беше странно, че бях гладна до 10 сутринта. Въпреки това новата практика с приемането на 3 яйца, ме караше да се чувствам сита до пладне, а бях и по-концентрирана, защото не трябваше да мисля за глада.

Вижте още: Когато ядете яйца, се случват тези 12 неща в тялото ви!

Яйцата промениха живота ми към по-добро.

Редовната закуска не само направи чудо с моя глад и концентрация, но вече всяка сутрин можех да седна и да почина за 10 минути. Можех да се отпусна и психически да се подготвя за деня, който ме очаква.

Смятам да продължа този здравословен режим, освен ако не открия, че шоколадът е ключът към дълъг живот.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ