Нанесете това на корените си и бялата коса ще стане отново черна

Нанесете това на корените си и бялата коса ще стане отново черна

Корените на вашата коса побеляват бързо и ви е трудно да се справяте с това! На колкото повече години сте, толкова по-бели стават косите ви? Сега това ще остане в миналото! Ние намерихме решение на този проблем.

Структурата на човешкия косъм съдържа вещество, от което зависи цвета – меланин. С напредване на възрастта и под въздействие на други фактори производството на меланин намалява и косата постепенно започва да губи цвета си и да побелява. Количеството на този пигмент в космените фоликули определя цвета на косата. Колкото по-светла е косата на човек, толкова по-малко меланин съдържа тя, затова светлите коси посивяват по-бързо, въпреки че белите косми се забелязват повече на тъмна коса. Някои от причините за ранното побеляване на косата са наследственост, нарушена обмяна на веществата, недостиг на витамин В, недостиг на тирозин, който е съставна част на повечето белтъчини. Поради това, за да се предотврати ранното побеляване, специалистите съветват да не се лишавате за дълго от богата на протеини храна.

Процесът на побеляване на косата е необратим и в медицината са изключителни редки случаите на възвръщане на естествения цвят на косата.

Днес ще ви разкажем за 2 средства, които са много ефективни за обратимостта на побелялата коса. Може да си ги закупите от всяка билкова аптека.

Средство № 1

Реклама
loading...

Листа от дърво Ним

Смачкайте листата и нанесете получената паста върху кожата на главата си, дълбоко в корените на косата. Скоро, косата ви ще стане блестяща, здрава и черна.

Средство № 2

Прах от Амла (Индийско цариградско грозде)

Нанесете паста от прах от Амла, смесен с лимонов сок върху кожата на главата си. Скоро, косата ви ще стане блестяща, здрава и черна.

Вижте ощеМасажирайте скалпа с това масло и забравете за косопада!

Тези две средства ще ви помогнат да решите проблемите си с ранното побеляване на косата и благодарение на тях ще възвърнете естествения цвят на вашия косъм.

Хареса ли ви статията? Споделете с приятелите и семейството си тази полезна информация.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ