Хиперпигментация и петна по кожата: Как да ги премахнем?

3815
Хиперпигментация и петна по кожата: Как да ги премахнем?
Хиперпигментация и петна по кожата: Как да ги премахнем?

Хиперпигментация – неразположение, което се характеризира с тъмни области на кожата и предизвиква увеличаване на количеството меланин, поради което се получава оцветяване и пигментация.

Излагането на слънчева светлина, бременността, някои заболявания, възрастта или травмите могат да доведат до нарушения на меланина и до създаване на грозни кафяви петна, типични за доброкачественото неразположение.

Луничките, старческите петна и слънчевите петна, причинени от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето, влияят на меланина и водят до временно или постоянно обезцветяване. Тези петна често могат да се видят по лицето и ръцете, но могат да се появят и навсякъде по кожата, която е била изложена на слънце.

Природно лечение на хиперпигментация – рецепта

Това е доста прост инструмент въз основа на принципите на Аюрведа – древноиндийската наука за изцеление.

Реклама
loading...

Лимонът облекчава кожата и предизвика лющене. Куркумата ефективно избелва кожата и има противовъзпалителни свойства, като кара кожата да засияе.

1) Използвайте 1 чаена лъжичка куркума на прах.

2) Добавете 1 чаена лъжичка лимонов сок. Разбъркайте добре.

3) Поставете сместа върху засегнатата област и изчакайте 15 минути, докато изсъхне.

4) Изплакнете със студена вода.

Вижте още: Вълшебната рецепта, която ще направи косата ви да расте като луда!

Приложете лечението преди да си вземете душ. Ако резултатите се забавят, продължете, като прилагате лечението веднъж или два пъти на ден.

Важна забележка:

Не трябва да излагате кожата си на слънце непосредствено след процедурата. Ако кожата ви е твърде чувствителна, заменете лимоновия сок с кисело мляко или сок, разреден с малко вода.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ