Чесънът лекува туберкулоза, бронхит и много други заболявания!

1506
Чесънът лекува туберкулоза, бронхит и много други заболявания!
Чесънът лекува туберкулоза, бронхит и много други заболявания!

Изследванията показват, че чесънът е ефективен естествен антибиотик и става по-силен, когато се използва на празен стомах. Препоръчително е, да го ядете преди закуска, тъй като бактериите в този момент са по-уязвими.

Чесън – ефективно алтернативно лекарство за различни заболявания като хипертония и сърдечни проблеми. В допълнение, той помага на пикочния мехур и черния дроб да функционират правилно. Може да лекува стомашни проблеми като диария. Също така стимулира апетита и храносмилането. Със своите чудеса, не е изненадващо, че чесънът се счита за лечебен продукт и е признат в цял свят.

Чесънът в алтернативната медицина е един от най-ефективните продукти за детоксикация на организма. Експерти твърдят, че той може да предотврати заболявания в това число депресия, диабет, треска, както и някои видове рак. Смята се, че той може да отстрани червеи и паразити.

Други ползи

Друг удивителен факт за чесъна е, че той може да помогне с респираторните заболявания, като излекува и дори предотврати пневмония, астма, хронична бронхиална хрема, бронхит, туберкулоза, и много други.

Реклама
loading...

Туберкулоза

На тези, които имат туберкулоза, се препоръчва да ядат по една скилидка чесън на ден. Трябва да се консумира сурова. За да ви харесва вкусът, можете да си направите сос с краве масло и яйчен жълтък.

Бронхиални проблеми

За тези, които имат проблеми с бронхита, вашето решение е специална инфузия. Просто пригответе 1 литър вода, 700 грама рафинирана захар и 200 грама чесън. За да създадете отварата, сварете водата и чесъна, след което добавете захарта. Приемайте по три супени лъжици на ден от тази смес.

Хроничен бронхит

Чесънът също е добър за вас, ако имате хроничен бронхит. За да го приготвите, стрийте 40 грама чесън и го смесете със 100 грама алкохол в бутилка с капачка. Нека престои 5-6 дни. След това прецедете. Трябва да пиете от инфузията ежедневно. Същата инфузия може да се използва при пациенти с астма и катарална ангина. Трябва да добавите 15-30 капки от този разтвор в гореща вода.

Вижте още: Излекувайте коленете, костите и ставите само с една рецепта!

Други заболявания

Чесънът може да се използва за външни приложения. Например, запарен чесън помага за облекчаване на простудните състояния. Използвайте при ухапвания от насекоми. В допълнение, чесънът може да ви помогне в премахването на брадавици. Някои дори го използват, за да се справят със зъбобола.

В допълнение, този продукт може да лекува болки в ушите, запек и хемороиди. В случай на болка в ухото, трябва да вземете малко сок от чесън и след това да приложете 1 или 2 капки в болезненото ухо. При хемороиди и запек, трябва да сварите вода с чесън. След това разтворът се поставя в съд и се вдишва парата.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ