Ако страдате от артрит и болки в ставите, трябва да знаете това!

Ако страдате от артрит и болки в ставите, трябва да знаете това!
Ако страдате от артрит и болки в ставите, трябва да знаете това!

Артрит е форма на ставно заболяване, което поразява ставите. Болезненият артрит се появява в резултат от разграждане на хрущяла на ставите, изграждащ и поддържащ структурата на костната ни система.

Според статистиката, всеки втори човек страда от симптоматичен остеоартрит на коляното на възраст над 50 години.

По-младите групи от населението също са засегнати от артрит. Регистрирани са случаи дори на пациенти под 18-годишна възраст, страдащи от ревматични заболявания или артрит.

Независимо от възрастта, артритът е съпроводен от скованост на ставите, болка, която от време на време се засилва, възпаление и подуване.

Дискомфортът и болката при всичките разновидности на артрит, може да бъде значително намалена с помощта на някои домашни средства.

Ние ви предлагаме използването на естествени средства, които ще ви помогнат за намаляване на възпалението в ставите и значително ще намалят проявата на симптомите на артрит, а с времето и напълно ще се избавите от него!

1. Джинджифил

Противовъзпалителните свойства на джинджифила и неговата способност да редуцира възпаленията и болките в ставите, са доказани при много изследвания. Ефектът от действието на джинджифила наподобява ибупрофен, а понякога дори е и по-ефективен.

Препоръчително е да се пие до 4 чаши чай от джинджифил всеки ден или да го използвате в салати, сосове, напитки и шейкове.

2. Магнезий

Този минерал е от съществено значение за повече от 300 биомеханични процеса в организма, един от които е процесът на облекчаване на болката и скованост на ставите. Магнезият, също така допринася за минерализацията на костната тъкан, а това означава, че укрепва костите ви.

За борба с артрит, се препоръчва да се ядат храни, богати на магнезий: ядки, боб и тъмно зелени листни зеленчуци.

3. Сутрешни топли вани

Топлата вана сутрин облекчава сковаността на ставите. За да се избегне събуждане през нощта, заради болки в ставите, се препоръчва да се затоплят през нощта болезнените стави.

4. Куркума

Активното съединение в куркумата – куркумин, ефективно намалява възпалението при артрит. Можете лесно да добавите тази подправка към ежедневната си диета. Добавете я към приготвяните от вас бъркани яйца, супа, каша и консумирайте напитката от куркума – “златно мляко”.

5. Зехтин

Противовъзпалителните ензими в студено пресования зехтин действат също така добре, както ибупрофена, но без странични ефекти.

Добавете го към вашият порцион, вместо да използвате масло, в различни ястия или го прилагайте локално върху ставите придружено с мек масаж. Правете такъв успокояващ масаж два пъти на ден.

Вижте ощеЕфективен начин да свалете високото кръвно с грейпфрут

6. Яжте повече риба

Риба тон, сьомга, скумрия и херинга съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат за облекчаване на болките в ставите и сутрешната скованост.

7. Слагайте ръкавици

Въпреки че е малко странно, но поставянето на ръкавици през нощта, докато спите, ще направи чудеса за ръцете и пръстите на пациенти, болни от артрит. Носете плътно прилепнали ръкавици, за да предотвратите скованост в ставите и подуване на ръцете сутрин. Също така се препоръчва да овиете шал около ставите на коленете или лактите, за да се облекчи болката.

8. Витамин С

Включвайте в порциона си ястия и храни с високо съдържание на витамин С. Този витамин играе важна роля във формирането на основните компоненти на хрущяла и се бори срещу свободните радикали, които увреждат хрущяла.

Не е задължително артритът да бъде болезнен и изтощителен. Всичко, което трябва да направите, е да приемате някои от тези домашни средства за защита и вие ще почувствате облекчение много скоро след това.

Споделете с приятелите и близките си полезната информация за това как да облекчите обострения артрит и болките в ставите. Надяваме се тя да им помогне!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ