9 пози за сън и тяхното влияние върху здравето ви!

1737
9 пози за сън и тяхното влияние върху здравето ви!
9 пози за сън и тяхното влияние върху здравето ви!

Начинът, по който спите влияе на здравето ви.
Ако сутрин се събуждате недоспали, а нощем имате киселини в стомаха, то вие трябва да предприемете мерки! Днес ние ще ви представим 9 позиции за спане и начините, по който влияят на тялото ви.

Правилник за здравословен сън:

1. Спане по корем:

Спането по корем е главен враг на врата ви. В повечето случаи хората завъртат главата си на една от двете страни, което води до напрежение във врата и неприятни болки и схващания. В случай,че имате проблеми със шийните прешлени, най- добрата поза при спане е по гръб, като възглавницата ви е точно над раменете. Специално внимание трябва да обърнете на възглавницата ви, тя трябва да е ортопедична.
Ако искате да спите на една страна, възглавницата не трябва да бъде твърде висока. Идеалната височина на възглавницата трябва да съответства на ширината на раменете ви. Тази възглавница ще бъде най-добрият начин за провеждане на врата в правилна позиция по време на сън.

Реклама
loading...

2. Болки в раменете:

В този случай най-добрата поза за спане е по гръб. Но ако не може да спите по гръб, можете да спите на една страна, но само върху здравото рамо. Ако спането по гръб ви носи дискомфорт. Опитайте се да спите на тънка ортопедични възглавници, поставяйте под възглавницата тази ръка на, която спите. В това положение на тялото раменете ви ще бъдат в правилната позиция, и сънят ви ще бъде дълбок и здрав!
Така, че хората, които обичат да спят в тази поза ще трябва да се откаже от “вредния” си навик.

3. Болки в кръста:

Може би е време да смените матрака? Мекият вариант, със сигурност не за вас. Идеалният матрак трябва да бъде анатомичен, да заема формата на тялото ви и да е  средна твърд.
Най-подходящата позиция при сън за проблеми с гръбначния стълб – отново е спането по гръб. Опитайте се да поставите малка възглавница под краката си, а под кръста – навита на руло кърпа.
Този трик ще ви помогне най-ефективно да поддържате правилната позиция на гръбначния стълб и предоставя допълнителна подкрепа на гърба. А ако искате да спите на една страна, положете възглавница между краката си, тази позиция на тялото ще ви ще облекчи напрежението на гръбначния стълб.

4. Безсъние:

Първо опитайте с лесните трикове, като например:
Не преяждайте вечер, проветрявайте спалнята, отървете се от естествените източници на светлина, което премахва психическото вълнението от приспособленията, книгите, телевизията. Тези дребни трикове ще ви помогнат да заспите по-бързо и сънят ви ще е дълбок и полезен. Ако това не помогне, е необходимо да се посъветвате със специалист.

5. Чести събуждания:

Ако често се събуди през нощта, опитайте отново да се откажете от приспособленията и обилна вечеря преди лягане, и също така и от алкохола!
Алкохолните напитки нарушават водния баланс на тялото, като по този начин вие нарушавате дълбоката фаза на съня.
Не забравяйте да следите температурата на въздуха в спалнята. Оптималната температура за здравословен сън – 20-22 ° С. Твърде горещо или твърде студен въздух ще усложни процеса на заспиване и на качественият ви сън.

6. Трудно се събуждате сутрин:

За съжаление, този проблем е често срещан при много хора. Но има няколко трика, които могат да ви помогнат, за да се чувствате добре сутрин. Нагласете алармата си за едно и също време за събуждане, дори и в почивните дни. Бутоните “отмени” и “дрямка” ги забравете ! “Още 5 минути ” няма да доведе до нищо добро, това е сигурно. Лягайте си по-рано, не мислете за лоши неща и просто се отдайте да на наслаждение на дългоочакваната ваканция. След прилагането на тези лесни трикове, на сутринта, ще сте бодри и без стрес, това е гарантирано!

7. Крампи:

Крампите са принудително свиване на мускулите, които често се придружават от неприятни и дори болезнени усещания. Причините могат да бъдат съвсем различни – от грешната поза на тялото при сън, физическо претоварване или липса на микроелементи или разширени вени.
Ако спазмите са ваш постоянен спътник през нощта, трябва да потърсите незабавно медицинска помощ. Но ако правите упражнения сутрин и преди лягане, те ще ви помогнат за предотвратяването на спазмите, релаксиращ масаж и оптимална поза за сън, също ще ви помогнат да се отървете от крампите.

8. Киселини в стомаха:

Спете на лявата си страна – това ще ви спаси от киселини в стомаха през нощта. Тази поза помага за предотвратяването на рефлукса (връщането на стомашен сок към хранопровода) по този начин се елиминира неудобството. Опитайте се да не преяждате вечер, със сигурност това ще ви помогне да се отървете от този проблем.

Вижте още: Сънят без дрехи е много полезен за тялото ви! Вижте защо!

9. Болки и тежест в краката:

Масаж на краката, преди да заспите и релаксираща баня – са чудесни средства за болки в краката. Опитайте се да поставяте краката си по време на сън, малко по-висока от обичайната им позиция. Това ще ви помогне за облекчаване на умората, която се е натрупала през деня, както и да се отървете от болката.

Не пренебрегвайте проблемите със съня ви, защото здравето на вашето тяло зависи изцяло от качеството на съня и начин ви на живот!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ