Защо не ядат свинско мюсюлманите и евреите? Научната обосновка.

Защо не ядат свинско мюсюлманите и евреите? Научната обосновка.

Забраната за консумация на свинско, както и почти всички религиозни хранителни забрани могат да се обяснят научно.

На този въпрос навсякъде можете да чуете един и същ отговор: “Защото прасето е мръсно животно.” Забравете за това, защото, когато религиите са се зараждали, нека си го кажем честно, самият човек не е бил по-чист. До нашата ера хората са изхвърляли помията на пътя, просто през прозореца, след което минавали по тези пътища, когато излизали навън. Ето защо, мръсни са били и домашните животни и самите хора. Така че, защо точно прасето?

Климатът, при който живеели последователите на исляма и юдаизма, бил много горещ, а свинското месо е най-бързо развалящото се. Плюс това прасето е всеядно, то яде дори собствените си изпражнения и съответно, свинското месо съдържа трихини – паразити, които допринасят за развитието на болестта трихинелоза. Днес, ние след като обобщим всички тези факти разбираме колко голям брой отравяния е имало
при хората в този климат след консумация на свинско месо. А вярващият човек е лесно да приеме тази религиозна мисъл: ако тялото отхвърля месото – значи има нещо дяволско и нечисто в него.

Защо не ядат свинско мюсюлманите и евреите? Научната обосновка.

Изводът е: Забрана! Единственият начин за избавяне от паразити е замразяване на прясното месо. Но в горещата пустиня, хладилници, за съжаление, не са се намирали.

Реклама
loading...

Вижте ощеЯжте по 3 фурми на ден и ще видите какво ще се случи с тялото ви!

Въздържането от употреба на свинско месо в действителност е проява на загриженост за собственото здраве. Поради това, че то е най-всеядното и нечистоплътно животно, което изяжда настървено абсолютно всичко, включително и екскременти, прасето се явява развъдник на микроби и паразити, а месото му е източник на много опасни болести. Ние с основание предполагаме, че една от основните причини за забраната на свинско месо е била трихенелозата (Trichinella spiratis). За съжаление съвременната медицина все още не разполага с ефективни медикаменти против трихенелозата.

Почти всички религиозни хранителни забрани могат да се обяснят научно. Например, законите на Kaшрут забраняват консумацията на диви животни – вълци, мечки, лисици и кучета, защото те са месоядни, следователно в организма им присъстват токсини. По същата причина евреите имат забрана да се хранят с раци и омари – месото на всички ракообразни животни, съдържа алкалоида птомаин (трупна отрова).

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ