Магията на содата: нещата, които не знаете за нея!

17321
Магията на содата: нещата, които не знаете за нея!
Магията на содата: нещата, които не знаете за нея!

Содата или известния още натриев бикарбонат е бял прах, който има алкален или солен вкус. Състои се от бикарбонат и натриеви йони.

Всички знаем, че този невероятен прах има редица предимства, така че днес ще ви представим някои от тях.

Премахва миризмата на крака и миризмата от тялото.

Натриевият бикарбонат е способен да реагира с веществата, които имат силна киселина или алкално рН, неутрализирайки частиците, като по този начин ги прави по-малко кисели.

Вместо да използвате дезодорант, пълен с химикали, трябва да си приготвите естествено средство от масло от ший, кокосово масло, сода за хляб, царевично нишесте и 1-2 капки етерично масло по ваш избор. Можете да използвате същата тази смес за премахване на неприятната миризма от  краката.

Реклама
loading...

Пчелни ужилвания.

Ако ви е ужилила пчела или оса, отровата се освобождава чрез трънче в кожата. Така че, ако сте алергични към пчели, трябва да почистите мястото със сапун и вода и да нанесете смес от сода за хляб и вода, която да “унищожи” отровата и да намали сърбежа по кожата.

Алкализира рН.

Това може да помогне при лечението на рак на храносмилателния тракт и рак на дебелото черво, рак на гърлото и червата. Раковите клетки не могат да виреят в алкална среда. На пациентите с тегло около 80 кг се препоръчва да вземат 4-6 чаени лъжички сода за хляб дневно за загуба на тегло и обща детоксикация.

1-2 супени лъжици сода за хляб са достатъчни, за да поддържате равнището на рН на 7,4. Въпреки това, нивото на рН на тялото трябва да бъде около 8,5 за няколко дни, за да може раковите клетки “да умрат”. Когато резултатите от теста покажат, че ракът е изчезнал, трябва да намалите консумацията на содата и вашето рН трябва да спадне на 7,4.

Избелване на зъбите и устната кухина.

Паста за зъби, съдържаща сода за хляб, може да подобри ефективността за отстраняване на плаката. За да избелите зъбите си по естествен път, ще трябва да смачкате узрели ягоди и да ги смесете с 1-2 чаени лъжички сода за хляб.

Нанесете сместа на зъбите и я оставете в продължение на 5 минути. След това измийте зъбите си и обилно изплакнете. Вие не трябва да повтаряте процедурата повече от веднъж седмично, защото може да повредите зъбния емайл.

Киселини и стомашни болки.

Содата има способността да неутрализира излишната киселина, която може да причини голямо неудобство. Разтворете ½ чаена лъжичка сода за хляб в чаша с вода и я консумирате на всеки 2 часа.

Трънче.

Внимателно изплакнете и подсушете кожата. Смесете ¼ чаена лъжичка сода за хляб и вода, за да получите гъста паста. Нанесете сместа върху засегнатия участък и не забравяйте да закрепите превръзка.

Содата избутва трънчето. След 24 часа махнете превръзката и извадете трънчето с пинсета. Приложете антисептичен крем.

Вижте още: Пригответе си тази закуска и подсилете цялото си тяло!

Изгаряния.

Трябва да смесите сода за хляб и вода. Добавете сместа върху студен компрес и приложете върху изгарянето. Можете да добавите ½ чаша сода за хляб в топла вода и да вземете вана в продължение на 20 минути, за да успокоите кожата.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ